«Ψαλίδι» 30% στις απολαβές τους οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε σημαντικά τη σεζόν σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, με τους αρκετούς επαγγελματίες στον χώρο των σπορ να βλέπουν και αυτοί τις συνέπειες και στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν και οι παίκτες της μπασκετικής ομάδας του Ολυμπιακού, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport συμφώνησαν με τη διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ σε περικοπές της τάξης του 30% για τα συμβόλαια της τρέχουσας περιόδου.

Οι Πειραιώτες, μαζί με τον Παναθηναϊκό, είχαν διαφωνήσει με τη Euroleague στη συμφωνία της με την Ένωση Παικτών (ELPA) για μειώσεις 20%, αλλά αυτή δεν ήταν δεσμευτική και κάθε κλαμπ έχει την ευχέρεια να διαπραγματευτεί με τους παίκτες της.

Η πλειονότητα των αθλητών φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει στη μείωση, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες η διοίκηση είναι απόλυτα συνεπής στην τήρηση των διακανονισμών για παλαιότερες οφειλές και κάποιοι έχουν ήδη εξοφληθεί.

Μάλιστα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν από τους πρώτους που συμφώνησαν στη μείωση, αναγνωρίζοντας πόσο τον βοήθησε η ομάδα στην εξέλιξή του και παρότι έχει ήδη συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ.

Από χθες το απόγευμα άρχισαν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Βουλιαγμένης οι προπονήσεις, σε φυσική κατάσταση και με αποστάσεις, παρουσία και του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες και τον Μιλουτίνοφ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί και παρακολούθησε μέρος της προπόνησης, καθώς ακόμη ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα αποκατάστασης από τον τελευταίο τραυματισμό του.