Ο θυμόσοφος λαός έχει αρχίσει και ομιλεί πλέον για σφουγγοκωλάριους…..

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα χρόνο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την Δημοτική Αρχή όμηρο της υπερβολικής κριτικής της και των υπέρμετρων προεκλογικών υποσχέσεων που μοίραζε, να έχει δημιουργήσει προσδοκίες τις οποίες η πραγματικότητα της καθημερινότητας δεν της επιτρέπει να πραγματοποιήσει.
Έχει «κλειστεί» στο δημαρχείο «κάνοντας το ωράριο της»- που το βρήκε έτοιμο- και το θεωρεί δεδομένο, γιατί άλλοι πάλεψαν γι αυτό. Και το μόνο που κάνει είναι συνεχώς να παρουσιάζει ότι παρέλαβε καμένη γη παντού και σε όλα. Και επιπλέον, να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι παρότι πλησιάζει να «καταναλώσει» το ένα τέταρτο της θητείας της.
Όποιος σπέρνει ανέμους όμως, δυστυχώς θα θερίσει θύελλες. Τούτη η Δημοτική Αρχή επένδυσε στον λαϊκισμό και σε ρηχές προτάσεις. Στρουθοκαμηλίζει λέγοντας ότι : «οι προηγούμενοι δεν δικαιούνται να μιλούν» και στον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού αρχίζει να φαίνεται η γύμνια της. Οι πανέμορφες παραλίες μας παραμελημένες και ακαθάριστες, επειδή λέει, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα απορριμματοφόρα…. μα το όραμα δεν είχε προετοιμαστεί γι’ αυτό…??? Πολλές κοινότητες χωρίς νερό. Όπως η Τοπική Κοινότητα Καραιίκων, το νερό με χρονόμετρο….και μόνο την ημέρα. Μα τι έκαναν τόσον καιρό, αφού είχαν όραμα……Τοπική Κοινότητα Μιχοίου, κόμπος νερό…….Ντροπή !!! ούτε τα τηλέφωνα σηκώνουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΔ ……
Και ερχόμαστε στον παντός επιστητού εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, κύριο Κουνάβη. Που απ ό, τι φαίνεται μετά από την «αποκατάστασή του» και την «αυτοδιοικητική του ορφάνια» πάει και για «υιοθέτηση» από το «όραμα», να του υπενθυμίσουμε :
1. Τα έγγραφα που ανήρτησε σχετικά με την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για τις τηλεδιασκέψεις, δυστυχώς εκθέτουν πολλαπλά τον θεσμό του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από δυο επιστολές σαν απλός γραφειοκράτης αλλά να είναι αποτελεσματικός, επίμονος και δίκαιος. Ένας αποτελεσματικός και επιτυχημένος πρόεδρος δεν πρέπει να διατάζει με φιρμάνια αλλά να εμπνέει σεβασμό και να επιζητά με ευγένεια την συνεργασία. Να στηρίζει τους Δημοτικούς Συμβούλους σχετικά με τον χειρισμό των νέων εργαλείων των τηλεδιασκέψεων γιατί αρκετοί από αυτούς ίσως να το χρειάζονται. Να είναι δημιουργικός με πρωτοβουλίες και ιδέες και όχι να επικεντρώνεται στην στείρα αντιπαράθεση. Να έχει επίγνωση των πραγμάτων, να είναι χρήσιμος προς το Σώμα και να μην λειτουργεί αντιφατικά. Να σταματήσει να επιτίθεται στους επικεφαλής των παρατάξεων, κάθε εβδομάδα και σε διαφορετικό. Και να τους καλέσει ώστε να συμβάλλουν για την ποιοτικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Ότι ο θυμόσοφος λαός έχει αρχίσει και ομιλεί πλέον για σφουγγοκωλάριους…..
3. Να συνεχίσει τις αναρτήσεις ΑΛΛΑ με τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για τα ποιοτικά στοιχεία του νερού όλων των γεωτρήσεων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς και αυτών που πρόκειται να νοικιασθούν… διότι αγωνιούσε στο παρελθόν για την ποιότητα του νερού που πίνουν οι συμπολίτες μας.
4. Να μας ενημερώσει για τις πρακτικές ενέργειες ( π.χ. εργασίες) που έγιναν την περίοδο του εγκλεισμού – καθότι εξυπηρετούσε, αφού δεν υπήρχε κίνηση – για την δυσοσμία των φρεατίων στην Κάτω Αχαΐα και τα αποτελέσματά τους.

Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών