Η ώρα των επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης για τις εργολαβίες του Δήμου Πατρέων

Η δημοτική παράταξη Νεα Πάτρα και ο επικεφαλής της Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκαν επίσημα στα θέματα που αναδείχθηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, με γραπτή ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ένας ταραγμένος Πελετιδης, άρον – άρον και παρά τις έντονες αντιδράσεις των αρχηγών των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων, το βράδυ της Δευτέρας έδωσε άδοξο τέλος, με το «έτσι θέλω» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ο λόγος ήταν προφανής:

Εάν είχε επιτρέψει να γίνει ψηφοφορία, η πλατεία Λευκωσίας θα σωζόταν από τη τσιμεντοποίηση, με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Αυτό ήθελε να αποφύγει και… τσιμέντο ας γίνει η πλατεία!

Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, Αναστασία Τογιοπούλου, ως δικηγόρος, πρότεινε τον επαναχαρακτηρισμό του χώρου και ταυτόχρονα ο έμπειρος, Νίκος Τζανάκος, βρήκε και έδειξε τον κωδικό του προϋπολογισμού, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται το αναγκαίο ποσό για την εξαγορά του οικοπέδου. Με τη ψήφο μας θα σώζαμε την πλατεία Λευκωσίας και θα αντιστρέφαμε την πορεία καταστροφής  ενός ακόμα χώρου πρασίνου και αναψυχής. Όμως, ο «Ρομπέν των… φτωχών»,  απέσυρε το θέμα, απαίτησε να μην γίνει ψηφοφορία, πήρε τους δικούς του και έφυγε…

Όμως, εμείς θα τον περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ο τρόπος και το χρήμα, υπάρχουν. Και ας μας έλεγε ο Δήμαρχος ότι δεν γίνεται και όπως πάντα, δεν βάζει από τα χρήματα του δημοτικού προϋπολόγισμού, επαναλαμβάνοντας πάντοτε την ίδια… κασέτα «για την κακή κυβέρνηση που δεν δίνει χρήματα στον κομουνιστική δήμαρχο από το Πράσινο Ταμείο». Τελικά, όσοι παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο κατάλαβαν ότι τα λόγια του Δημάρχου είναι… Πράσινα Άλογα!

Όμως, στην ίδια συνεδρίαση, εκτός από την ταφόπλακα στους χώρου πρασίνου, διεφάνη πως η δημοτική Αρχή βάζει και άλλες… ταφόπλακες. Ταφόπλακες που καλύπτουν σκάνδαλα στα δημοτικά κοιμητήρια της Πάτρας, όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος. Χαραλάμπος Στανίτσας.

Η Νέα Πάτρα ζητά να ξεσκεπαστούν και να αποκαλυφθούν οι… σκελετοί που κρύβονται από τους «συντρόφους» του Δημάρχου.

Το πλέον συγκλονιστικό ζήτημα όμως, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, το μετέφεραν για μετά τα μεσάνυχτα, πιστεύοντας πως θα έχουν απομείνει ελάχιστοι και έτσι, οι τεκμηριωμένες καταγγελίες του συμπολίτη, κ. Πέτρου Μαντά, θα ακούγονταν μόνο από… τα ντουβάρια. Πρόκειται για την υπόθεση «μαύρη πίσσα» και τις εργολαβίες ασφαΛτόστρωσης στην Πάτρα. Μία υπόθεση που… βρωμάει. Μία υπόθεση με ανεκτέλεστες εργολαβίες, παραλαβή έργων με «κλειστά μάτια», «γρηγορόσημα» και απλήρωτους λογαριασμούς εργολάβων,  ενδεχομένως ανύπαρκτες υπερωρίες κάποιων ελεγκτών και «θολές» παραλαβές ασφαλτικού υλικού.  Με παρατάσεις εργολαβικών συμβάσεων, αλλά και… άρνηση παρατάσεων, κατά το δοκούν.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά που έθεσε προ των οφθαλμών του δημοτικού συμβουλίου, επιδεικνύοντας ένα όγκο εγγράφων,ο πρόεδρος των εργολαβικών εταιρειών και ανάδοχος έργων οδοποιΐας στο δήμο Πατρέων, κύριος Πέτρος Μαντάς. Ο ίδιος προσκόμισε και ένα πρωτοκολλημένο έγγραφο που θα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή, το συνήγορο του πολίτη, τα πολιτικά κόμματα, το πολιτικό δυναμικό και όλο το δημοκρατικό κόσμο της Ελλάδας: Σύμφωνα με αυτό, αντιδήμαρχος «φακελώνει» τον εργολάβο για τα πολιτικά του φρονήματα και χωρίς αιδώ ζητά οι υπηρεσίες να πάρουν μέτρα γιατί καθυστερεί ο εργολάβος να ασφαλτοστρώσει το δρόμο που… διαμένει ο ίδιος ο κ. αντιδήμαρχος!

Και το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις και τις τεκμηριωμένες καταγγελίες για το πρωτοφανές «φακέλωμα των εχθρών του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού» έβαλε το στήθος μπροστά για να καλύψει τους πάντες και να κουκουλώσει την υπόθεση.

Ζητήσαμε, ο Δήμαρχος να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα καταγγελλόμενα και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που ετέθησαν από όλους και πολύ πιο συγκεκριμένα από Χρήστο Πατούχα. Επίσης, ζητήσαμε να καλέσει με επίσημη πρόσκληση τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να κάνουν φύλο και φτερό όλα τα έγγραφα, καθώς και την αλληλογραφία του Δήμου με τον κ. Μαντά και τους άλλους εργολάβους, προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει διαπλοκή και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ζητήσαμε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες του κράτους που ασχολούνται με το μαύρο χρήμα και την διακίνηση του.

Όμως, η άρνηση της δημοτικής πλειοψηφίας δεν βοηθάει στο ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης. Αντίθετα, οδηγεί σε… κουκούλωμα!

Ακόμα και σήμερα ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να σπεύσει με δική της πρωτοβουλία να επιζητήσει το φως στα σκοτάδια. Εάν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνουμε εμείς με επίσημες και δημόσιες αναφορές μας σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, με την ειλικρινή ευχή να αποδειχθεί ότι όλα λειτουργούν καλώς και πως η δημοτική αρχή δε χαρίζεται σε κανέναν και προασπίζεται το δημόσιο χρήμα.

Ωστόσο, το αντιδημοκρατικό «φακέλωμα» πολιτικών φρονημάτων, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Ζήτημα δημοκρατίας!

Δεν θα χαριστούμε στο παραμικρό σε όσους πιστεύουν πως η Πάτρα μπορεί να γίνει «Σοβιετία» και να έχει ακόμα και… «Σιβηρίες»!  Στην Ελλάδα και στην Πάτρα, δεν περνάει κανενός είδους φασισμός, ότι χρώμα καιν να έχει!

Και κάτι ακόμα: Η Πάτρα εξακολουθεί να μην έχει εργοστάσιο για τα σκουπίδια και η ευθύνη είναι του Κ. Πελετίδη, που και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θέλησε να τινάξει στον αέρα την κατασκευή του.  Για χάρη των κομματικών παιχνιδιών του ΚΚΕ, έχουν φορτωθεί στους Πατρινούς 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, αυτή τη φορά δεν θα του περάσει… Το εργοστάσιο στου Φλόκα θα γίνει! Όπως και το φράγμα Πείρου θα δώσει φθηνό και καθαρό νερό στους Πατρινούς.  Θέλει ή δεν θέλει ο κ. Πελετίδης, οι Πατρινοί δεν θα παραμείνουν όμηροι των κομματικών του παιχνιδιών…».

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

www.nikosnikolopoulos.gr

www.xristianodimokrates.gr

twitter: https://twitter.com/NikNikolopoulos?lang=el

facebook: https://www.facebook.com/NikNikolopoulos

instagram: https://www.instagram.com/nikolaos.nikolopoulos/