Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τα συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Από την τελευταία “προειδοποίηση” του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του: “Κομμένη η πλάκα, όποιος διαφωνεί φεύγει”, στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κυλήσει πολύ νερό στο εσωκομματικό αυλάκι.

Μόνο που ένεκα της έλλειψης κομματικών διαδικασιών και της αλλαγής στις προτεραιότητες της ηγεσίας , τα αντίπαλα στρατόπεδα της Κουμουνδούρου, εκτονώνονταν μέχρι πρόσφατα σχεδόν αποκλειστικά δια των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων.

Οι …διψώντες για “άγρια αντιπολίτευση”

Ο νέος κορονοϊός όμως έχει φέρει ως φαίνεται τα πάνω- κάτω και στα “οικογενειακά” του ΣΥΡΙΖΑ: Αν η ομάδα των “ανησυχούντων” για τον σοσιαλδημοκρατικό “μετασχηματισμό” του κόμματος, προκαλεί παγίως πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα ( “53” , Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης), οι “σκληροί προεδρικοί”, έχουν αρχίσει πια να του φέρνουν , ημικρανία.

Ο Παύλος Πολάκης ( με τον οποίο ο κ. Τσίπρας διατηρεί και προσωπικές φιλικές σχέσεις τις οποίες ανέδειξε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντάς τον μάλιστα προεκλογικά δια κοινών οικογενειακών τους διακοπών στην Κρήτη), έχει αρχίσει να αποτελεί βαρίδι στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, να λαξεύσει νέο, μετριοπαθές, αξιόπιστο προφίλ, αφήνοντας πίσω τις ανερμάτιστες, απολίτικες επί της ουσίας, ιαχές του 2012-2014.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital.gr