Τα ψέματα και ο Φαρισαϊσμός του Προεδρείου της Ε.Ι.Ν.Α.

Αφού πρώτα μας επιτέθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α., Δημήτρης Ζιαζιάς στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν, με ανακοίνωση, οι παρατάξεις Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., Δ.Η.Π.Α.Κ. και Ε.Σ.Ι. που συνιστούν και την πλειοψηφία του Δ.Σ.
Είναι γνωστό ότι οι Φαρισαίοι για να επιτύχουν τον σκοπό τους όχι μόνον αποκρύπτουν την αλήθεια αλλά και την διαστρεβλώνουν.

1ο Ψέμα.
Μας κατηγορούν ότι «ανήκουμε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Μόνον ο Πρόεδρος μας έχει κομματική ταυτότητα. Τα υπόλοιπα 6 μέλη δεν είμαστε μέλη κάποιου κόμματος.
Το μέλος της παράταξης Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., Τάσος Γιακουμής, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι ενεργό μέλος της Λ.Α.Ε. Ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. και μέλος της παράταξης Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., Δημήτρης Ζιαζιάς, είναι ενεργό μέλος της Λ.Α.Ε. Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. και μέλος της παράταξης Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., Στέλιος Τζόχατζης, είναι ενεργό μέλος της Λ.Α.Ε. Η ταμίας της Ε.Ι.Ν.Α. και μέλος της παράταξης Ε.Σ.Ι, Μαρία Κάρδαρη, είναι ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το μέλος της παράταξης ΔΗ.ΠΑ.Κ., Χρήστος Δάβουλος, είναι ενεργό μέλος του ΚΚΕ. Αυτό είναι ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ.

2ο Ψέμα.
Ο ΣΕΙ.ΜΕΑ είναι «επικίνδυνος». Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Τα μέλη μας είναι επιστήμονες και όχι εγκληματίες. Ο ΣΕΙ.ΜΕΑ είναι «διασπαστικός». Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Αποχωρήσαμε από την Ε.Ι.Ν.Α. διότι δεν είναι πλέον η ΕΝΩΣΗ που συνθέτει όλες τις τάσεις.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α., Δημήτρης Ζιαζιάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ανειδίκευτων (Ειδικευομένων και Αγροτικών) Ιατρών το 2015, επί προεδρίας Τάσου Γιακουμή από την παράταξη Ε.Σ.Ι. Το Σωματείο είχε την αμέριστη συμπαράσταση της Ε.Ι.Ν.Α. και μάλιστα φιλοξένησε την ίδρυση του στην ιστοσελίδα της. Αυτό, κι αν είναι, ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ.

3ο Ψέμα.
Κατά την γνώμη της πλειοψηφίας, είμαστε «Σωματείο – Σφραγίδα» και έχουμε μόνον 19 μέλη. Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Ο ΣΕΙ.ΜΕΑ είναι αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο και τα μέλη μας είναι όσα πρέπει για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ.
Με τόσα, πάνω-κάτω, μέλη ξεκίνησε την λειτουργία της η ΕΙΝΑ το 2000. Αυτό είναι ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ.

4ο Ψέμα.
Υπονοούν ότι ιδρύσαμε τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ, διότι μας απέκλεισαν από το προεδρείο. Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Ιδρύσαμε τον ΣΕΙ.ΜΕΑ διότι η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πλειοψηφίας ξεπέρασε κάθε επιτρεπτό όριο. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΚΙ-ΔΗΚΙ, ήρθε 2η στις εκλογές της ΕΙΝΑ και όφειλαν οι «δημοκράτες» της πλειοψηφίας να την προτείνουν για την θέση του γραμματέα. Αυτό είναι η πάγια πολιτική όλων των συνδικαλιστικών σωματείων.
Αντίθετα τόσο η θέση του γραμματέα όσο και η θέση του αντιπρόεδρου, με την συμμετοχή της Ε.Σ.Ι., δόθηκαν στην παράταξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Αυτό είναι ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ.

5ο Ψέμα.
«Η Ε.Ι.Ν.Α. αποτελεί ένα ζωντανό, αγωνιστικό σωματείο». Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Κανένα αντιδημοκρατικό σωματείο δεν είναι ζωντανό. Λόγω της αντιδημοκρατικότητας της έχει απωθηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών από τις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις.

6ο Ψέμα.
Η Ε.Ι.Ν.Α καλεί την «ΟΕΝΓΕ, το Εργ.Κέντρο Πάτρας, την ΑΔΕΔΥ και όλα τα εργατικά σωματεία της περιοχής να μην αναγνωρίσουν αυτό το κακέκτυπο σωματείου». Απαιτεί «από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας να μη το νομιμοποιήσουν». Αυτό είναι ΨΕΜΑ. Η αναγνώριση ενός σωματείου γίνεται από το Πρωτοδικείο και όχι από τα λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Πλην αυτού το καταστατικό μας χαρακτηρίζει τον ΣΕΙ.ΜΕΑ. και ως επιστημονικό σωματείο.

Ασφαλώς και δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. Ούτε μας εξέπληξε η ΨΕΥΔΗΣ και ΦΑΡΙΣΑΙΚΗ ανακοίνωση της. Για να είμαστε ειλικρινείς από τους δημιουργούς του συνθήματος «ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ», περιμέναμε πολύ χειρότερα.

Για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ε.Σ.Υ. ΑΧΑΙΑΣ

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Μαζαράκης