Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στην Ε.Ι.Ν.Α, απομονώνοντας κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της.

Η ίδρυση νέου «σωματείου γιατρών» ονόματι «Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας – ΣΕΙΜΕΑ», από μερίδα μελών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου είναι επικίνδυνη, διασπαστική και μοναδικό στόχο έχει εκφυλιστικά φαινόμενα στο υγειονομικό και συνδικαλιστικό κίνημα της Αχαΐας, αλλά και ευρύτερα.

Επειδή έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την Ε.Ι.Ν.Α σε μακρύ χέρι και απολογητή των κυβερνητικών πολιτικών διάλυσης της Δημόσιας Υγείας, επιχειρούν τώρα να φτιάξουν σωματείο-σφραγίδα για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών κομματικών τους σχεδίων, σπέρνοντας σύγχυση.Με πρόφαση τη μη εκπροσώπησή τους στο προεδρείο της Ε Ι.Ν.Α και τον «έλεγχό της από τους ειδικευόμενους γιατρούς», προχωρούν σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Τα μόλις 19 μέλη που αριθμεί το νεοσύστατο σωματείου προχώρησαν μάλιστα σε εκλογές και εξέλεξαν διοικητικό συμβούλιο. Είναι πρωτοφανές ο «πλειοψηφών σύμβουλος» ενός σωματείου να επιτίθεται δημόσια και χωρίς κανένα μέτρο στην Ε.Ι.Ν.Α, παρουσιάζοντας ως καταστατικές αρχές τον πόλεμο στο μοναδικό αντιπροσωπευτικό σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας.

Να θυμίσουμε ότι η Ε.Ι.Ν.Α έχει 900 και πλέον εγγεγραμμένα μέλη και στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 600 περίπου συνάδελφοι. Στις τάξεις της συμμετέχουν και εκφράζονται όλοι οι γιατροί που εργάζονται σε μονάδες υγείας του ΕΣΥ στην Αχαΐα, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,περιφερικά ιατρεία και ΤΟΜΥ. Μέλη της είναι τόσο οι ειδικευμένοι γιατροί, όσο και οι επικουρικοί, οι ειδικευόμενοι, οι εργαζόμενοι σε ΤΟΜΥ, καθώς και οι αγροτικοί γιατροί.

Η Ε.Ι.Ν.Α αποτελεί ένα ζωντανό, αγωνιστικό σωματείο με μακρόχρονη πορεία και αναγνώριση τόσο από την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών όσο και από την τοπική κοινωνία. Με πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, για την εργασιακή και επιστημονική αξιοπρέπεια των υγειονομικών αλλά και τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες της περιοχής. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη σπιλώνει και να τη λοιδορεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στην Ε.Ι.Ν.Α, απομονώνοντας κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της.

Καλούμε την ΟΕΝΓΕ, το Εργ.Κέντρο Πάτρας , την ΑΔΕΔΥ και όλα τα εργατικά σωματεία της περιοχής να μην αναγνωρίσουν αυτό το κακέκτυπο σωματείου.

Απαιτούμε από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας να μη το νομιμοποιήσουν.

Το μοναδικό αντιπροσωπευτικό και κατοχυρωμένο σωματείο, που εκφράζει και εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αχαΐας είναι η Ε.Ι.Ν.Α.

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α