«Στη λίστα της Μπαρτσελόνα ο Καλάθης, που θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό»

Το «διαζύγιο» με τον Μάλκολμ Ντιλέινι έχει φέρει πολύ ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα τον Νικ Καλάθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής Mundo Deportivo, που αναφέρει πως έχει επιβεβαιώσει από τρεις διαφορετικές και έγκυρες πηγές το έντονο ενδιαφέρον για τον Έλληνα πλέι μέικερ.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για επικείμενη αποχώρηση του διεθνούς αθλητή από το «τριφύλλι», η οποία είναι θέμα χρόνου, παρόλο που έχει συμβόλαιο για μία ακόμα σεζόν, λόγω των υψηλών αποδοχών του (περίπου 2,2 εκατ. ευρώ καθαρά). Επιπλέον, όπως προσθέτουν, σημαντικός παράγοντας για να συμβεί αυτό, είναι ο παίκτης να εισπράξει τα χρήματα που πρόκειται να λάβει.

Το δημοσίευμα τονίζει, επίσης, ότι η Μπαρτσελόνα δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει στον Καλάθη τα 2,2 εκατ. που λαμβάνει τώρα από τον Παναθηναϊκό, αφού θα αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευτεί τα συμβόλαια με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, όμως θα προσπαθήσει να τον δελεάσει με μια καλή προσφορά, αλλά και επιχειρήματα όπως η ασφάλεια των πληρωμών και η ποιότητα ζωής στη Βαρκελώνη.

Επίσης, τονίζεται πως «το μεγάλο πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα είναι πως ενδιαφέρονται και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι Μιλάνο, η Αναντολού Εφές, ο Ολυμπιακός και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης».