Τουρκία : Οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση 38 ανθρώπους – Ανάμεσά τους ένα στέλεχος του φιλοκουρδικού HDP

Traffic police officers wearing face masks patrol as the spread of coronavirus disease (COVID-19) continues, in Diyarbakir, Turkey, April 9, 2020. REUTERS/Sertac Kayar

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 38 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον τοπικό επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), σε σχέση με μια ένοπλη επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στην ανατολική επαρχία του Βαν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής.

Η χθεσινή αυτή επίθεση είχε ως στόχο δύο δημοτικούς υπαλλήλους και έναν πολίτη που επέστρεφαν μετά τη διανομή βοήθειας σε μια συνοικία που τελεί υπό καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της προεδρίας της Δημοκρατίας Φαχρετίν Αλτούν και άλλοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν για την επίθεση το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, το οποίο μάχεται κατά του τουρκικού κράτους από το 1984, θεωρείται από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ τρομοκρατική οργάνωση. Από την ένοπλη σύγκρουση έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι μέχρι σήμερα.