Αντιδράσεις κατά Σκέρτσου: «Η ανάρτησή του αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»

Σφοδρά πυρά κατά του κ. Ακη Σκέρτσου συνεχίζει να εξαπολύει η αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι η ανάρτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού για την δίκη των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο κ. Σκερτσος παραμένει υπουργός γιατί από εχθές έχει επιλέξει για τον εαυτό του τον ρόλο του εισαγγελέα. Η σιωπή του Μαξίμου είναι εντυπωσιακή. Δείχνει την ιδιοκτησιακή αντίληψη της ΝΔ για τα πάντα. Μπορούν να λένε στους εισαγγελείς τι να κάνουν, να μην πληρώνουν δάνεια, να προσβάλουν τις γυναίκες με σποτάκια και να κοροϊδεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες» για να προσθέσει «Το ερώτημα για τον κ. Σκέρτσο παραμένει. Τι ώθησε τον. κ. Σκέρτσο να γράψει κάτι τέτοιο. Ιδίως σε μια τόσο δύσκολη, βάρβαρη και σκοτεινή δολοφονία. Τα αντανακλαστικά που δεν έχει ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σκέρτσο, που δεν τα είχε με τα τραγούδια έξω απ’ το Μαξίμου, τα είχε ο κ.Μπακογιάννης που ζήτησε συγνώμη για τα χθεσινά στην Ομόνοια».

Απο το ΚΙΝΑΛ η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε: «Όλο το πανελλήνιο περιμένει την απόδοση της δικαιοσύνης σε αυτό το ακατανόητο και αποτρόπαιο έγκλημα μιας νέας κοπέλας. Το σχόλιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και η παρέμβαση ήταν παντελώς λάθος και ακατανόητη μια μέρα πριν βγει απόφαση. Υπήρξε ζήτημα με την εισαγγελέα, και υπερέβη ως ένα βαθμό την θέση της. Ηταν συναισθηματικά φορτισμένη. Η ίδια άλλωστε ανασκεύασε γιατί υπήρξε μεγάλη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου. Ο κ. Σκέρτσος όμως δεν υπερέβη τον ρόλο του με αυτή του την παρέμβαση; Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης, έχει συγκεκριμένο ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό. Ένα πολιτικό πρόσωπο δεν μπορεί να μπαίνει μέσα σε τέτοιες αντιδικίες ιδίως λίγες ώρες πριν βγει η απόφαση».

Για «απαράδεκτη και προκλητική παρέμβαση της κυβέρνησης στην δίκη των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη» μίλησε και η κυρία Μαρία Κομνηνάκα απο το ΚΚΕ.

Ηπια δυσφορία εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος λέγοντας «Τον κ. Σκέρτσο δεν τον γνωρίζω. Είναι αναμφίβολα έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού, είναι κοντά στον πρωθυπουργό αλλά δεν εκφράζει τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός εκφράζει τον πρωθυπουργό. Όπως δεν εκφράζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Άνθρωπος είναι κι αυτός μπορεί να παρασύρθηκε. Όλοι έχουμε γράψει κατά καιρούς διάφορα. Εχουμε γράψει και ανοησίες, κι εγώ έχω γράψει ανοησίες, κι έχουμε ζητήσει συγγνώμη. Αυτό όμως που γράφηκε δεν συνιστά παρέμβασή στην δικαιοσύνη. Παρέμβαση θα συνιστούσε αν ο κ.Τσιάρας πήγαινε κρυφά στον Άρειο Πάγο να ζητήσει ενημέρωση για μια υπόθεση, για μια έρευνα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών. Αυτά τα έχουν κάνει άλλοι σε άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν. Εμείς δεν πρόκειται να τα κάνουμε ποτέ».