Τραμπ: Πολύ θετική εξέλιξη το ισχυρό δολάριο

Υπέρ του ισχυρού δολαρίου τάχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με το αμερικανικό νόμισμα να «καλπάζει» σε υψηλά τριών εβδομάδων μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, απέρριψε την ιδέα των αρνητικών επιτοκίων, παρά τις συστάσεις Τραμπ για το όσο το δυνατόν περισσότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική και χαμηλό κόστος δανεισμού.

«Είναι πολύ καλή εποχή να έχουμε ισχυρό δολάριο… ο καθένας θέλει να τοποθετήσει σε δολάρια, διότι το κρατάμε ισχυρό. Εγώ το κράτησα ισχυρό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business.

Η στροφή των επενδυτών προς ασφαλή καταφύγια εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας λόγω κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τις χθεσινές δηλώσεις Πάουελ, κρατούν το δολάριο στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. «Υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη αίσθηση ότι η ανάκαμψη ίσως να έρθει πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της FED, απευθύνοντας έκκληση στο Κογκρέσο να καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Από εμπορικής πλευράς, είναι δυσκολότερο. Αλλά σε επίπεδο χώρας, δεν έχουμε πρόβλημα. Αυτή την εποχή είναι θετικό που έχουμε ισχυρό δολάριο…. είναι πολύ καλό πράγμα», σημείωσε ο Τραμπ.

naftemporiki.gr