ΠΑΤΡΑ: Έλεγχοι του ΕΟΔΥ στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα – Προληπτική αντιμετώπιση της πανδημίας

Ομαλά και χωρίς να προκύψει κανένα απολύτως διαδικαστικό ή άλλης φύσης πρόβλημα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε το μεσημέρι της Δευτέρας ενδελεχείς ελέγχους, με την πραγματοποίηση των ανάλογων τεστ, στις δομές του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αχαΐας Σκαγιοπούλειο Πατρών Μονάδα Αρρένων – Θηλέων, στο πλαίσιο της διερεύνησης για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων του Covid – 19.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Σταθακόπουλος εξήρε σε δηλώσεις του τη συνεργασία που επήλθε με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και προσωπικά με την υφυπουργό κυρία Δόμνα- Μαρία Μιχαηλίδου, για τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, ενώ ευχαρίστησε για τον ίδιο λόγο και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, η συνδρομή του οποίου ήταν καθοριστική ως προς τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

«Από την πρώτη στιγμή συντονιστήκαμε με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και προσωπικά με την υφυπουργό κυρία Δόμνα- Μαρία Μιχαηλίδου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των ωφελούμενων και των εργαζομένων στις δομές μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθακόπουλος, προσθέτοντας και τα εξής: «Απολυμάναμε όλους τους χώρους, προμηθευτήκαμε το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, ενώ θέσαμε και σε μια ιδιότυπη καραντίνα όλες τις δομές, απαγορεύοντας επί της ουσίας τα επισκεπτήρια.

Καθώς η επιτυχής, προληπτική, αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid – 19 προϋποθέτει τη συνεργασία όλων, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω δημοσίως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την υφυπουργό κυρία Δόμνα- Μαρία Μιχαηλίδου, όπως και την 6η ΥΠΕ και τον διοικητή της κύριο Γιάννη Καρβέλη, για τη συμβολή τους στη διενέργεια των ενδεδειγμένων τεστ.

Τέλος, θέλω να απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες μου στο προσωπικό των δομών μας για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο που επιτελούμε, το οποίο, εν μέσω της έκτακτης περίστασης που διανύουμε, έχει μια ομολογουμένως επιπρόσθετη επιβάρυνση».