ΑΧΑΪΑ: Παγία στους κοινοτάρχες της Δυτικής Αχαΐας – Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων διαδραματίζουν ένα σημαντικότατο ρόλο στην καθημερινότητα των δημοτών. Είναι οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους συντοπίτες τους και  τα προβλήματά τους. Ο θεσμικός τους ρόλος είναι κρίσιμος για την εξυπηρέτηση των δημοτών, για την επίλυση των προβλημάτων τους, την ανάπτυξη και την ευημερία των χωριών μας!

 

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής ο ρόλος των Προέδρων υποβαθμίστηκε! Οι Πρόεδροι έπρεπε να ζητιανεύουν για το αυτονόητο όπως η αλλαγή των καμένων λαμπτήρων, το κόψιμο των χόρτων, η επισκευή των βλαβών ύδρευσης, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η χορήγηση της παγίας κλπ…

 

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, που αποτελούσε συνειδητή επιλογή  για  δημιουργία αδύναμων, καθυποταγμένων και πλήρως ελεγχόμενων Προέδρων ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε οι Πρόεδροι να είναι οι «άρχοντες» του χωριού τους, που με συνέπεια και σεβασμό στο δημότη και στο θεσμό που υπηρετούν αγωνίζονται ανιδιοτελώς για το καλό της κοινότητας τους!

 

Υλοποιώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις μετά και την παράδοση των σφραγίδων στους Προέδρους έρχεται σήμερα να χορηγηθεί και η παγία προκαταβολή, όπως ο νόμος ορίζει χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

 

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβλήθηκε ολόκληρη η παγία ώστε οι Πρόεδροι, να καλύψουν τις ανάγκες των Κοινοτήτων τους. Η παγία ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ για την Κοινότητα της Κάτω Αχαΐας, των 2.000 ευρώ για τις μεγάλες Κοινοτήτων  και τα 1.000 ευρώ για τις μικρές Κοινότητες. Πρώτη στην ιεράρχηση των αναγκών κάθε Κοινότητας αποτελεί ο καθαρισμός της δεξαμενής (ή δεξαμενών αν είναι παραπάνω από μία) ύδρευσης. Κάθε Πρόεδρος με την καταβολή της παγίας θα προβεί άμεσα στον καθαρισμό της δεξαμενής της Κοινότητάς του, καθώς στα περισσότερα χωριά ο εν λόγω καθαρισμός δεν έχει γίνει! Αυτό είναι το πρώτο βήμα από σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τη ΔΕΥΑΔ σε συνεργασία πάντα με τους Προέδρους,  προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα το φετινό καλοκαίρι όλα τα νοικοκυριά να έχουν νερό και μάλιστα ποιοτικά ελεγμένο!

 

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα τη δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου κάθε θεσμός θα εξυπηρετεί το ρόλο του και το λόγο για τον οποίο εκλέχθηκε με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια για το καλό της κοινότητας και του Δήμου.

 

Μαζί με τους Προέδρους κάνουμε πράξη το Όραμά μας για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση!

 

Μαζί με τους Προέδρους παλεύουμε να γυρίσουμε σελίδα στον τόπο!