ΑΧΑΪΑ: Σε κινητοποιήσεις σήμερα και την Πέμπτη οι Γονείς μαθητών – Αντιεκπαιδευτική πολιτική βλέπουν με τις κάμερες στις αίθουσες

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη, θεωρούμε πως είναι άκρως αντιπαιδαγωγική. Με αυτήν, μετατρέπεται η διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις τον Μεγάλο Αδερφό και αλλοιώνεται η ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος αποτελεί μία ρύθμιση που διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών ως μία αυθεντική και ζωντανή αλληλεπίδραση, ευτελίζει την παιδαγωγική ελευθερία και φυσικά παραβιάζει τα προσωπικά τους δεδομένα. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται και δεν μαγνητοσκοπείται.

Την ίδια στιγμή, τα ανήλικα παιδιά μας μένουν ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «καλοθελητή», με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε αν θα τα στείλουμε στο σχολείο!

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδος, στηρίζοντας τα σχολεία ως χώρους δημοκρατικής παιδείας και όχι παρακολούθησης και ηλεκτρονικής παιδείας, εκφράζει την αντίθεσή της και απαιτεί την μη εφαρμογή της τροπολογίας αυτής στην πράξη.

 

-Έξω οι κάμερες από τα σχολεία!

-Δεν είναι reality show η εκπαιδευτική διαδικασία!

 

 

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδος, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και εκφράζοντας την αντίθεση της στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και στην τροπολογία για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στις αίθουσες των σχολείων, θα συμμετέχει στις ακόλουθες κινητοποιήσεις τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας:

– Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη Π.Δ.Ε. (Ακτή Δυμαίων),                                     σήμερα Τετάρτη 13-5-2020 και ώρα 13:00.

– Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί,                         την Πέμπτη 14-5-2020 και ώρα 19:00, στην Πλατεία Γεωργίου.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων της Περιφέρειάς μας, να συμμετάσχουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους όπου ανήκουν.

Για το  Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας
Παρασκευόπουλος Δημήτριος                                  Σαββανή  Σάντρα