Μην πάμε σε πόλεμο- Μην χαθεί το τραίνο

Με έκπληξη διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφορικά με το ζήτημα της υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και την μομφή προς την ΔΕΕΠ Αχαΐας(πρώην ΝΟ.Δ.Ε.).

Για ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο, δεν θα εισέλθουμε σε έναν ανούσιο πόλεμο εντυπώσεων που ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της σύγχρονης τεχνοκρατικής αντίληψης που πρεσβεύει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και, με δεδομένο ότι η το τραίνο έχει ήδη πολυετή καθυστέρηση, αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η εξέταση όλων των οικονομοτεχνικών παραμέτρων, του ούτως ή άλλως πολυσύνθετου έργου και η επιλογή μιας ρεαλιστικής βιώσιμης λύσης, σε συνεργασία με την Ομάδα JASPERS της Ε.Ε.

Αυτή την ανάγκη ουσιαστικά παραδέχεται και ο πρώην υπουργός Χ. Σπίρτζης, καθώς η ανάλυση κόστους- οφέλους που έφερε στην δημοσιότητα χθες, παρουσιάζει 4 πιθανές λύσεις, χωρίς καμία να έχει πλήρως κοστολογηθεί και χωρίς καμία τελικά να έχει προκριθεί. Φάκελος μεγάλου έργου επί υπουργίας του δεν υποβλήθηκε και βεβαίως δημοπράτηση του έργου δεν έγινε.

Με γνώμονα το καλό του τόπου μας, ας επιλέξουμε τον δρόμο της σύνθεσης, ώστε στην κυριολεξία η Αχαΐα να μη χάσει κι αυτό το τραίνο…..

Για την Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας της Ν.Δ.

Ο Τομεάρχης Λυκούργος Σταυρουλόπουλος