Γεωργιάδης: Οι εκτιμήσεις των ειδικών θα κρίνουν αν η εστίαση θα ανοίξει νωρίτερα

Την Πέμπτη θα εξεταστούν τα επιστημονικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας τα οποία και θα κρίνουν το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης νωρίτερα, σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι από τα επιστημονικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του δεκαημέρου από την πρώτη άρση των μέτρων θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και ειδικότερα στις 25 Μαΐου. «Θα το κρίνει η εξέλιξη της πανδημίας. Εάν είναι καλή εγώ θα επιμείνω και θα προσπαθήσω να πάμε νωρίτερα».

Γεωργιάδης: Δεύτερη καραντίνα θα ήταν καταστροφή

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το βασικό αυτή τη στιγμή είναι να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να μην υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα τονίζοντας ότι μια δεύτερη καραντίνα «θα ήταν καταστροφή».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά από αιτήματα και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινώνονται θεσμικά από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι οι πρώτοι δικαιούχοι έχουν λάβει τα χρήματά τους και αύριο ξεκινούν οι μαζικές πληρωμές.