ΑΧΑΪΑ: Διευθυντής Λυκείου καταγγέλλεται για υβριστική επίθεση σε καθαρίστριες – «Το αποφασίζουμε και διατάζουμε ανήκει σε άλλη εποχή»!

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, μετά την ενημέρωση από τις δυο συναδέλφισσες καθαρίστριες μέλη του Σωματείου μας, Α. Κ. και Κ. Σ. για τη λεκτική – υβριστική επίθεση σε βάρος τους από το Διευθυντή του Α΄ Λυκείου Αιγίου κ. Ανδρέου Ηλία, συνεδρίασε και αποφάσισε τα παρακάτω:
1) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην υβριστική, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του κυρίου Ανδρέου.
2) Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία του, την αλαζονεία του και την τοξική του συμπεριφορά. Το σχολείο δεν είναι τσιφλίκι του Διευθυντή. Οι καθαρίστριες δεν είναι «σκουπίδια».
Η λεκτική – υβριστική επίθεση αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας των εργαζομένων, από όπου και να προέρχεται. Ο κύριος Ανδρέου απαξίωσε, προσέβαλε και έθιξε την επαγγελματική, ψυχική και ηθική υπόσταση των εργαζομένων και την εύρυθμη επαγγελματική τους λειτουργία.
Ουδείς έχει το δικαίωμα να ποδοπατά την τιμή, την υπόληψη και την Αξιοπρέπεια κανενός. Το αποφασίζουμε και διατάζουμε ανήκει σε άλλη εποχή. Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν πρόσθετη σύγχυση, ανασφάλεια, εκφοβισμό και υπονόμευση της ομαλής, ορθής και σωστής επαγγελματικής λειτουργίας των εργαζομένων.
Σ΄ αυτή την εκρηκτική κατάσταση που ζούμε σήμερα εξαιτίας της πανδημίας όπου το ζητούμενο είναι η συνεννόηση, η συνεργασία, η αποτελεσματικότητα, η αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά, η τοξική συμπεριφορά του κ. Ανδρέου είναι απορριπτέα και καταδικαστέα.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΙΕΡΡΑΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ