Συγκεκριμένη πρόταση για τη στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα

Την αγωνία των επιχειρηματιών από τον κλάδο εστίασης, αναψυχής και τουρισμού συμμερίζεται η δημοτική παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», η οποία έλαβε μέρος στις συναντήσεις της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των πληττόμενων επαγγελματιών.
Την Πέμπτη 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου στην οποία συμμετείχαν, οι συνεργαζόμενες παρατάξεις της δημοτικής αρχής και εκπρόσωποι της Επιτροπής Εστίασης. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης και ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδης. Η επικεφαλής της παράταξης κ. Βασιλική Ψυχράμη, αφού άκουσε τους προβληματισμούς τους, κατέθεσε προτάσεις ώστε να επανέλθουν οι επιχειρήσεις στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας.
Επίσης, την Παρασκευή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου με εκπροσώπους των καταστημάτων αναψυχής της οδού Μητροπόλεως, παρουσία των επικεφαλής των συνεργαζόμενων δημοτικών παρατάξεων και του αντιδημάρχου Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Στράτου Βαρδάκη.
Ήδη, από τις 11 Μαρτίου, με την έναρξη δηλαδή των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού, η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένη πρόταση για τη στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα αυτά.
Η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» άκουσε με προσοχή τις θέσεις των επαγγελματιών, ενώ σε ό,τι αφορά εστίαση και αναψυχή, πρότεινε διεύρυνση των εξωτερικών χώρων που καταλαμβάνουν, όπου αυτό είναι δυνατό, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες να χρησιμοποιήσουν τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν και πριν την πανδημία, αλλά με τις αποστάσεις που προβλέπει η νέα νομοθεσία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη μη διάδοση του ιού.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρότασή της για προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως, σε πρώτη φάση από την οδό Μελετοπούλων ως την οδό Αράτου για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, για επέκταση του καταλαμβανόμενου από τα καταστήματα χώρου.
«Στόχος μας είναι να «ανοιχτούν δρόμοι» ώστε να επανέλθει ο κλάδος στην κανονικότητα, αφενός μεν καλύπτοντας τις απώλειες τις καραντίνας σε οικονομικό επίπεδο και αφετέρου προσφέροντας αναψυχή με ασφάλεια, με την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε ντόπιους και επισκέπτες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ψυχράμη και πρόσθεσε: «Καταγράψαμε τις θέσεις και προτάσεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών και τις επόμενες ημέρες θα διαμορφώσουμε από κοινού οι συνεργαζόμενες παρατάξεις τις τελικές προτάσεις. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τις επιχειρήσεις του δήμου μας και για τη στήριξη της τοπικής μας οικονομίας».