(Βιντεο)-Το συντριβάνι μπίρας στη Σλοβενία θα αναβλύσει ξανά

Το πρώτο στον κόσμο δημόσιο συντριβάνι μπίρας, στο χωριό Ζάλεκ της Σλοβενίας, επαναλειτουργεί μετά το αναγκαστικό κλείσιμό του στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

 

Οι λάτρεις της μπίρας δίνουν ραντεβού αύριο (Σάββατο 9 Μαΐου), στο Ζάλεκ, ένα χωριό 5.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπιάνα, σε μια κοιλάδα, η οποία είναι γνωστή και ως «η κοιλάδα του πράσινου χρυσού», χάρη στη μεγάλη παραγωγή σε λυκίσκο, ένα από τα βασικά συστατικά της μπίρας.

Στην εκδήλωση, είκοσι ζυθοποιοί θα παρουσιάζουν 30 ποικιλίες μπίρας της Σλοβενίας. Το πιο κοντινό σε… συντριβάνι μπίρας στην Ελλάδα είναι ένας αυτόματος πωλητής μπίρας που είχε στηθεί πριν κάποιο καιρό στο Θησείο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σλοβενίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η μερική άρση των μέτρων ανακοινώθηκε στη χώρα λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα. Η Σλοβενία έχει καταγράψει ως σήμερα 1.449 κρούσματα του κορωνοϊού και 99 νεκρούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει ένα ασφαλές μονοπάτι μέσα και γύρω από το συντριβάνι, επιτρέποντας την ελεγχόμενη κίνηση των επισκεπτών και την τήρηση της απόστασης. Η χώρα ανακοίνωσε άλλωστε σχέδιο «ανταλλαγής» τουριστών με τη γειτονική Κροατία.

 

 

Το συντριβάνι εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, με τη συνολική ποσότητα μπίρας που χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε 111.000 λίτρα.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 είδη μπίρας
Το πάρκο στο μικρό χωριό της Σλοβενία περιλαμβάνει δύο ημικυκλικά συντριβάνια, το ένα με νερό και το άλλο με μπίρα. Στο συντριβάνι μπίρας μπορεί κανείς να γεμίσει έξι φορές το ποτήρι του από έξι διαφορετικά είδη μπίρας που βρίσκονται εκεί.

Για να λειτουργήσει φυσικά το συντριβάνι δεν αρκεί να έχεις το δικό σου ποτήρι. Θα πρέπει να προμηθευτείς το ειδικό ποτήρι που έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό τσιπ, που επιτρέπει στο σιντριβάνι να αναβλύσει μπίρα. Ο επισκέπτης μπορεί στη συνέχεια να πάρει το ποτήρι μαζί του για σουβενίρ. Ένα ποτήρι το οποίο έχει σχεδιάσει ένας αναγνωρισμένος Σλοβένος σχεδιαστής, ονόματι, Όσκαρ Κογκοτς.
Πηγή: iefimerida.gr