ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Μπονάνου με το Σύλλογο Γονέων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου

Με το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν σε σχέση με τα ζητήματα που προκύπτουν για τα Πειραματικά Σχολεία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων περί Αναβάθμισης του Σχολείου και άλλες διατάξεις. Το προεδρείο, που εκπροσωπούσε και το αντίστοιχο του Γυμνασίου, μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τα αιτήματά του, τα οποία συνοψίζονται στα ακόλουθα:
Α. Να παραμείνουν ως πειραματικές μονάδες τα σχολεία του Πανεπιστημίου Πατρών (Νηπιαγωγείο-2θεσιο Δημοτικό και 8θεσιο Δημοτικό –Γυμνάσιο-Λύκειο),
Β. Να διασυνδεθούν εκ νέου το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών και τα Πειραματικά Δημοτικά (2θεσιο και 8θεσιο) Πανεπιστημίου Πατρών με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών,
Γ. Να διασυνδεθούν εκ νέου το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών,
Δ. Να εμβαθύνει η σύνδεση των Πειραματικών Σχολικών Μονάδων του Πανεπιστημίου Πατρών (Νηπιαγωγείο-2θεσιο Δημοτικό και 8θεσιο Δημοτικό –Γυμνάσιο-Λύκειο) με το Πανεπιστήμιο Πατρών με πρόβλεψη για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.
Ο κ. Μπονάνος επικοινώνησε άμεσα με την Υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τον ενημέρωσε ότι θα μεταφέρει στην Υπουργό Νίκη Κεραμέως τη διαμαρτυρία των γονέων.