ΠΑΤΡΑ: Νέα επίθεση Ψωμά σε Πελετίδη – «Δηλώσεις, τακτικές και μεθοδεύσεις που ξεφεύγουν από το ηθικό και το νόμιμο»

Δηλώσεις, τακτικές και μεθοδεύσεις που ξεφεύγουν από το πλαίσιο του ηθικού, του νόμιμου, κάποιες φορές ακόμα και του δημοκρατικού πλαισίου. Διάψευση ελπίδων και απογοήτευση από τον «καλό άνθρωπο» που φέρεται αλαζονικά, «χρησιμοποιεί» τον Δήμο, προτάσσει σε όλα το κόμμα και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Διαπιστώσεις με αφορμή ένα πολιτικό πανό, τοποθετημένο επί τετραήμερο στην πρόσοψη ιστορικού δημοτικού κτιρίου στο κέντρο της πόλης.
Εξηγούμαστε: Σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας παρατηρήθηκαν πρόσφατα κάποια προκλητικά φαινόμενα κινήσεων, δηλώσεων και συμπεριφορών που δύσκολα περνούν απαρατήρητα. Σταχυολογούμε:
1. Σε κεντρικά δημοτικά κτίρια τοποθετούνται ακαλαίσθητα πανό διαμαρτυρίας του κόμματος που υποστηρίζει τη Δημοτική Αρχή ή φορέων ομοϊδεατών της, χωρίς την ύπαρξη σχετικής άδειας, έγκρισης ή απόφασης.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κατά αραιά διαστήματα, παρά την τυπική υποχρέωση, παρότι τα θέματα που το αφορούν είναι επείγοντα ή χρονίζοντα. Πρόσφατα μεταξύ δύο διαδοχικών συνεδριάσεων μεσολάβησαν 55 ημέρες!
3. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αναρτώνται μόνο ανακοινώσεις της πλειοψηφούσας παράταξης, δελτία τύπου που αφορούν αποκλειστικά τα μέλη της και, από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο αυτές που εγκρίνουν εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής.
4. Πρέσβης φίλης χώρας κρίνεται ανεπιθύμητος και τις δύο φορές που πατάει το πόδι του στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει τη μία φορά σε αθλητική εκδήλωση, την άλλη σε συνέδριο ιδιωτικού φορέα.
5. Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνονται κατά πλειοψηφία με ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν υλοποιούνται, παρά την υποχρέωση και νομική δέσμευση που απορρέει από τη λειτουργία του οργάνου.
6. Οι διαχειριστές των σελίδων του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο αποκλείουν αναρτήσεις ή σχόλια που αφορούν διαφωνίες με το Δήμο ή απόψεις άλλων δημοτικών παρατάξεων, αλλά συστηματικά «μπλοκάρουν» δημότες με ανεπιθύμητες απόψεις.
7. Η Δημοτική Αστυνομία αποκαλείται επίσημα «κατασταλτικός μηχανισμός» από Αντιδήμαρχο, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
8. Προσλήψεις εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις γίνονται με κλήρωση, καταστρατηγώντας τις αρχές της δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης των πολιτών, την ίδια ώρα που προωθούνται λύσεις συμβάσεων χωρίς αιτιολόγηση ή προειδοποίηση των ενδιαφερομένων.
9. Οι δημότες βγαίνουν ξανά στην πόλη μετά από έξι εβδομάδων καραντίνα και βλέπουν μια εικόνα πόλης ακόμα χειρότερη από αυτή που άφησαν, με αυθαιρεσίες, παρανομίες, ρύπανση κάθε είδους, κακή αισθητική, διπλοπαρκάρισμα, αναρχία κλπ.

Η δεύτερη δημοτική θητεία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη χαρακτηρίζεται από υπεροψία, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, πρωτοφανή απαξίωση θεσμών, οργάνων και διαδικασιών και μία συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης αλλά και αγνόηση των αναγκών των δημοτών. Τα παραπάνω είναι εντελώς ενδεικτικά και παρατηρήθηκαν όλα κατά το πρώτο οκτάμηνο της νέας δημοτικής θητείας.