Δικτάτορας είναι εκείνος που καταλύει το δημοκρατικό πολίτευμα και όχι ο Καποδίστριας που έφτιαξε κράτος, θεσμούς και καθιέρωσε το δικαίωμα ψήφου για όλους και θεσμούς εκ του μηδενός

Συμμετέχοντας στις αντιδράσεις για τον Καποδίστρια, που η «Επιτροπή 2021» τον … βάπτισε ανερυθρίαστα «δικτάτορα»,
ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην κατωτέρω καυστική δήλωση:

«Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος οφείλει να κατανοήσει η «Επιτροπή 2021» και δη η επικεφαλής της Γιάννα Αγγελοπούλου, ότι δεν νοούνται εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας χωρίς Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Καποδίστρια και χωρίς να εξαρθεί ο ρόλος της Εκκλησίας και της Ελληνορθόδοξης υπόστασης του Κράτους μας.
Να βγάλει από το μυαλό της η Γιάννα κάθε σκέψη αποδόμησης και απομυθοποίησης της ιερότητας του απελευθερωτικού αγώνα του 2021. Ήδη, μέχρι τώρα έχουν δοθεί πολλές αφορμές από την «Επιτροπή 2021» για δυσμενή σχόλια, καθώς μέλη της συχνά –πυκνά διατυπώνουν εθνομηδενιστικές απόψεις. Να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους, γιατί δεν τους ζητήσαμε να συμμετάσχουν στην Επιτροπή για να ξαναγράψουν την ιστορία μας σύμφωνα με το κοσμοελιτίστικα γούστα τους.

Τελευταίο ατόπημα είναι ο κατάπτυστος ισχυρισμός πως ο Καποδίστριας, ως πρώτος Κυβερνήτης, ήταν … «δικτάτορας»! Να ντρέπονται για την απρέπεια και την ασέβεια τους, Και να βρουν «λαγούμι» να κρυφτούν αν νομίζουν ότι μπορούν ξεδιάντροπα να υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
Γιατί δικτάτορας είναι εκείνος που ανατρέπει πραξικοπηματικά
μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση που καταργεί την εθνοσυνέλευση – Βουλή, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις εκλογές .
Βάζει γερά θεμέλια στο δημοκρατικό πολίτευμα, σε έναν τόπο που σπαρασσόταν από την φαγωμάρα των καπεταναίων της Επανάστασης και των κοτσαμπάσιδων.
Συγκεκριμένα οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Δεκεμβρίου 1828 το «Πανελλήνιον» (που είχε αντικαταστήσει την Γ΄ Εθνοσυνέλευση, η οποία με δική της απόφαση είχε αυτοδιαλυθεί) υπέβαλε στον Κυβερνήτη σχέδιο εκλογικού νόμου για ανάδειξη της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης, το οποίο αφαιρούσε το δικαίωμα ψήφου από τους ακτήμονες και τους ετερόχθονες επειδή οι τάξεις αυτές θεωρούνταν φιλοκαποδιστριακές. Ο Καποδίστριας αντέδρασε και επέβαλε αλλαγές στη σύνθεση του «Πανελλήνιου» ώστε να ψηφιστεί ένας νέος πολύ δημοκρατικότερος αυτού που πρότεινε η αντιπολίτευση εκλογικός νόμος. Να ψηφίζουν δηλαδή όλοι οι Έλληνες το γένος, χωρίς οικονομικές προϋποθέσεις, όπως ήθελαν οι «δημοκρατικοί» του αντίπαλοι. Οι εκλογές αποτέλεσαν πραγματικό θρίαμβο για τον Κυβερνήτη. Η παμψηφία των 236 πληρεξουσίων δεσμευόταν από τους εκλογείς να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρόταση του Καποδίστρια.
Τέλος, σε συνθήκες εξαιρετικά έκτακτες, το νεότευκτο Κράτος απέκτησε, χάρις στον Καποδίστρια, διοικητική δομή και προσωρινή πρωτεύουσα.Έως και νόμισμα έκοψε, τον φοίνικα.
Πως, λοιπόν, λογίζεται δικτάτορας ένας ανιδιοτελής ευπατρίδης , που έβαλε τάξη στην αναρχία και προχώρησε σε σπουδαίες μεταρρυθμίσεις; Μόνο κομπλεξικοί και εθνομηδενιστές θα μπορούσαν να ψελλίσουν κάτι τέτοιο και δυστυχώς τέτοιους έχουν μαζέψει γύρω τους ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, που αλλιώς την γνώρισα την δεκαετία του ’80 και αλλιώς την μετάλλαξε το λίφτιγκ της παγκοσμιοποίσης»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος