Αχαία: Άνοιξαν τα γήπεδα τένις Αβύθου και Λόγγου – Εν αναμονή άλλοι αθλητικοί χώροι στην Αιγιάλεια

Με την αρμόζουσα προσοχή και σκοπό την διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας των συμπολιτών μας, οι υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» του δήμου Αιγιαλείας έχουν εναρμονιστεί στις οδηγίες του Κράτους με αναστολή λειτουργίας όλων των δομών αρμοδιότητάς μας (Παιδικοί σταθμοί, Αθλητικοί χώροι, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, χώροι Τεχνών & Πολιτισμού).
Η σταδιακή επαναλειτουργία αθλητικών χώρων αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του υφυπουργού Αθλητισμού κ΄.Λ.Αυγενάκη στην οποία μετείχε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος όπου δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή όσων αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.
Ήδη άλλωστε από την Τρίτη 6 Μαϊου επαναλειτουργούν υπό νέο καθεστώς τα γήπεδα Αντισφαίρησης (τένις), ενώ οπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των υπολοίπων δομών δε φέρεται να υπάρχει ωστόσο από πλευράς ΝΠΔΔ του δήμου Αιγιαλείας βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για την επαναλειτουργία με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας όποτε αυτή επιτραπεί. Συγκεκριμένα:

-Τα γήπεδα Αντισφαίρησης αρμοδιότητάς μας (Αθλητικό κέντρο Αβύθου και γήπεδο Τ.Κ.Λόγγου) είναι ήδη στη διάθεση των συμπολιτών μας για μεμονομένους αθλητές (και όχι σωματεία). Βάσει των σχετικών οδηγιών από την Πολιτεία, αποδυτήρια και τουαλέτες των χώρων άθλησης είναι κλειστά ενώ τηρείται αρχείο εισερχομένων –εξερχομένων στα γήπεδα προς αποφυγή συγχρωτισμού.

-Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δομές που θα μπορούν να δοθούν προς χρήση θα είναι αυτές που αφορούν αθλήματα στίβου ανοιχτών σταδίων και για είσοδο σε πρώτη φάση αθλητών ηλικίας 15 -65 ετών (πιθανότατα περί τα τέλη Μαϊου). Από πλευράς ΝΠΔΔ υπάρχει ετοιμότητα ώστε να τηρηθεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες που θα δοθούν από την Πολιτεία ώστε να επαναλειτουργήσουν.

-Τα κλειστά γυμναστήρια είναι άγνωστο πότε θα υπάρξει δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν δεδομένου ότι κατά βάση οι δομές των κλειστών γυμναστηρίων αφορούν ομαδικά αθλήματα στα οποία μάλιστα απαιτείται σωματική επαφή. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε εν αναμονή των οδηγιών των υπουργείων Υγείας και Αθλητισμού.

-Το Κολυμβητήριο του Αιγίου παραμένει επίσης άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει, δεδομένου ότι όσον αφορά τα Κολυμβητήρια η επιστημονική κοινότητα είναι υπό διερεύνηση όσον αφορά την επικινδυνότητα η μη. Ωστόσο δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής συγκλίνουν πως τα Κολυμβητήρια θα επαναλειτουργήσουν από πλευράς ΝΠΔΔ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να είμαστε έτοιμοι για επαναλειτουργία εφόσον επιτραπεί.