ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει απόλυση από τα «My Market» – Για ληγμένο προϊόν

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την αλυσίδα καταστημάτων «My Market», η οποία έδιωξε εργαζόμενο στην Πάτρα με μόνο «έγκλημά» του….την κατανάλωση (εντός του καταστήματος) ληγμένου προϊόντος (κρουασάν) που προοριζόταν για τον κάδο απορριμμάτων.
Ο Εργαζόμενος απασχολείτο επί 3,5 χρόνια στο κατάστημα και το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 30 Απριλίου 2020, όπου κλήθηκε από τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του υποκαταστήματος, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες με φωνές και κατηγορίες περί «κλοπής» (;;;), να υπογράψει την παραίτησή του προκειμένου να μην έχει ποινικές κυρώσεις για την (εντός καταστήματος) ανάλωση ληγμένων προϊόντων.
Πρόκειται για μια απάνθρωπη, ανήθικη και παράνομη ενέργεια εταιρείας, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους τζίρους της και απασχολούσε μέρος του προσωπικού με υποδηλωμένη απασχόληση, εκμεταλλευόμενη τις πρόσφατες απορρυθμίσεις του εργατικού δικαίου και τα ωράρια «λάστιχο» στον κλάδο. Σήμερα ξεφορτώνεται συναδέλφους χωρίς αποζημίωση με ευτελή προσχήματα και εκβιαστικές μεθόδους.
Είναι κοινός τόπος στα Σούπερ Μάρκετ ό,τι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας (250-500€), υποκύπτουν τακτικά στο «αμάρτημα» ανάλωσης ληγμένων προϊόντων, αφού η ανέχεια τους οδηγεί σε τέτοιου είδους «αμαρτήματα» εντός του εργασιακού χώρου, την ίδια στιγμή που η αξιοπρέπεια τους εμποδίζει (επί του παρόντος) να βουτήξουν στους κάδους των σκουπιδιών και να αναλώσουν τα ίδια (πεταμένα) προϊόντα μετά τη λήξη της βάρδιάς τους.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβουν αποφασιστικά προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση αυτή της καραμπινάτης περίπτωσης εξαναγκασμού εργαζόμενου σε παραίτηση, με σκοπό η εταιρεία να ξεφορτωθεί εργαζόμενους και ταυτόχρονα να γλυτώσει την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.
Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και ο εκφοβισμός.
Το επόμενο διάστημα πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούμε εργαζόμενους του κλάδου αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Σούπερ Μάρκετ, με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας αντίστοιχους της υπερκερδοφορίας του κλάδου, ώστε να μην αναγκάζονται συνάδελφοι να αναλώνουν ληγμένα προϊόντα στις βάρδιες ή ακόμα χειρότερα να οδηγούνται στους κάδους σκουπιδιών για να επιβιώσουν.

1 Comment on "ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει απόλυση από τα «My Market» – Για ληγμένο προϊόν"

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ | 6 Μαΐου, 2020 at 19:03 |

  ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ(ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ).
  ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ.
  ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.
  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ.
  ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ email ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ my market.
  ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙ’ΑΥΤΌ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΗΓΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΑΣΑΝ).
  ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ.
  “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ”.
  ΠΟΥ Τ’ΑΓΑΠΑΩ ΣΑΝ ΝΑΤΑΝΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
  ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙΚΤΡΟ ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΕΙ.

  ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
  ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Comments are closed.