Δίκη Τοπαλούδη : Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον Ροδίτη κατηγορούμενο

Με την απολογία του πρώτου κατηγορούμενου συνεχίστηκε χθες, Τρίτη, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο πρώτος κατηγορούμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες στιγμές από το μοιραίο βράδυ, αρνούμενος ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη σκηνή του εγκλήματος. Αντίθετα, απέδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον συγκατηγορούμενό του, ομολογώντας ωστόσο ότι δεν έκανε επί της ουσίας τίποτα για να τον αποτρέψει από την αξιόποινη πράξη που διέπραξε και πλήρωσε με τη ζωή της η άτυχη φοιτήτρια.

Τι ισχυρίστηκε

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, ο συγκατηγορούμενός του άρχισε να χτυπά την Ελένη και μετά από όσα έγιναν στο εξοχικό της οικογένειας που την είχαν οδηγήσει οι δύο άνδρες, εκείνος την πέταξε στη θάλασσα.

«Εγώ δεν βοήθησα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα» ισχυρίστηκε.

«Η Ελένη, κατά τον κατηγορούμενο, είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στην κλούβα. Είπε: «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου».

Στο σημείο αυτό ακούστηκε η φωνή του του πατέρα του θύματος, ο οποίος φώναξε απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους «Αλήτες».

Ο διάλογος

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι, γι’ αυτό παραδόθηκα.

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες.

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα. Μετά το τέλος των απολογιών των κατηγορουμένων θα ακολουθήσει η αγόρευση  της εισαγγελέως της έδρας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου  με την οποία θα γραφτεί και επίλογος της πρωτόδικης δίκης.