ΑΧΑΪΑ: Συγκρότηση ομάδας εθελοντών πολιτών στον Δήμο Ερυμάνθου

Στη συγκρότηση ομάδας εθελοντών πολιτών προχωρά ο Δήμος Ερυμάνθου, στο πλαίσιο ενεργοποίησης όλων των δημοτών που επιθυμούν να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου:
«Αξίες όπως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, αν και διαχρονικές, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή, δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Υπό το πρίσμα αυτό και με τρόπο ουσιαστικό και συντεταγμένο, προχωρούμε στη δημιουργία «Ομάδας Εθελοντών Πολιτών», καλώντας πολίτες κάθε ηλικίας οι οποίοι έχουν θέληση και πνεύμα ομαδικότητας και μπορούν να διαθέσουν χρόνο να προσφέρουν με συντεταγμένο τρόπο, εάν και εφόσον χρειαστεί, σε δομές του Δήμου.
Το όφελος από οποιαδήποτε προσφορά, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ατομικό επίπεδο, είναι πολλαπλό ενώ θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον».
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.erymanthou.gov.gr και στον παρακάτω σύνδεσμο: shorturl.at/klEUW
Η τελική επικοινωνία με τους εθελοντές θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Να σημειωθεί, πως ο Δήμος στο πλαίσιο του κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2016/679 ΕΕ) θα συγκεντρώσει τα στοιχεία των ενδιαφερομένων, τα οποία δεν θα κοινοποιηθούν σε καμία περίπτωση σε τρίτους, ενώ η συγκατάθεση όσων υποβάλλουν αίτηση δύναται να αρθεί με σχετική δήλωσή τους αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα στο: info@erymanthou.gr
«Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μας διευρυμένης εθελοντικής ομάδας πολιτών, στην οποία θα αποτυπώνεται η αρχή, «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο». Η προσφορά εθελοντικού έργου αποτελεί πολύτιμο κομμάτι κάθε υγιούς κοινότητας. Σκοπός της εθελοντικής ομάδας είναι, γενικώς η ανάπτυξη της εθελοντικής δραστηριότητας, πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά, φιλανθρωπικά αισθήματα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος», ανέφερε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους ενεργούς πολίτες.