ΠΑΤΡΑ: Πρωτοβουλίες της ΟΙΚΙΠΑ για τους κοινόχρηστους χώρους

Μια ακόμα χαρακτηρισμένη πλατεία στην περιοχή της Αγ. Σοφίας οδεύει προς οικοπεδοποίηση και η πόλη φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει. Δεκάδες άλλες χώροι κινδυνεύουν στο μέλλον, με το Δήμο να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις, αναφέροντας μονότονα την οικονομική δυσπραγία του για την αποζημίωση των ιδιοκτητών.
Άραγε υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Εμείς εδώ και κάμποσα χρόνια λέμε ΝΑΙ, αρκεί να προχωρήσουμε σε δράσεις με τόλμη και αλλαγή νοοτροπίας!
Πέραν από τη διεκδίκηση κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο μπορούμε, επίσης, να προχωρήσουμε σε τοπικό επίπεδο με ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η πολεοδομική νομοθεσία.

Τέτοια εργαλεία είναι η «Τράπεζα γης», η μεταφορά συντελεστή, η πολεοδομική «αναμόρφωση» περιοχών, ώστε να ενταχθούν στις προβλέψεις εισφοράς σε γη και χρήμα, η πολεοδόμηση με σύγχρονους όρους περιοχών που άλλαξαν χρήση (π.χ. η παλιά βιομηχανική ζώνη της Πάτρας, στην Ακτή
Δυμαίων) και βεβαίως η χρήση κάθε άλλου νεότερου πολεοδομικού εργαλείου.
Να επαναλάβουμε μονότονα ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες και όχι να παρακολουθούν ως θεατές το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της πόλης.

Ζητάμε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κλήση ειδικών και του ΤΕΕ, ώστε να συγκροτήσουμε, με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, μια ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ πολιτική, ικανή να δώσει λύσεις.

Οι ευθύνες ΟΛΩΝ είναι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ και η ολιγωρία είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ…

 

EN ETHRIA OIKOLOGIKI KINISI PATRAS