Δυστυχώς έχουν επιλέξει ένα κατήφορο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί

Πριν λίγες μέρες όλοι γιορτάσαμε την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Ή μάλλον σχεδόν όλοι, μιας και η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας προσπάθησε αυτή την μέρα να την ευτελίσει ,να την απαξιώσει και τέλος να την κάνει κομματική επικοινωνιακή γυμναστική επίδειξη μασκοφόρων με τις ενέργειες της.
Αυτό που εν τέλει κατάφεραν όμως είναι να εξευτελισθούν στα μάτια των εργαζομένων της πόλης μας ως διοίκηση και να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο το πολύπαθο θεσμό του ΕΚΠ.
Γιατί στο ΕΚΠ έγινε ΜΙΑ ΑΠΛΗ συγκέντρωση εργαζομένων που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης και των κομμάτων κι ας έλειπαν τα στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.
Στις 27/4 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο στο ΕΚΠ με θέμα τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Εκεί η πρόταση των παρατάξεων ΠΑΜΕ και των συνοδοιπόρων τους ήταν γιορτασμός χωρίς τους εργαζόμενους!! σε μία εκδήλωση «μνημόσυνο» και κατάθεση στεφάνου πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στις 11:00μ.μ.
Η πρόταση της παράταξής μας ,ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ συμπεριελάμβανε και τους εργαζόμενους στον γιορτασμό δηλαδή συγκέντρωση με πανό και συνθήματα ενάντια στην πανδημία της τρομοκρατίας και των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης που θα ρημάξουν τις ζωές μας.
Αυτό που έπραξαν όμως την πρωτομαγιά ήταν ο ορισμός της απαξίωσης του ΕΚΠ και προσβολή στη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης διαχρονικά.
Πρώτα από όλα αντί για τις 11:00 που είχαμε πάρει απόφαση για την κατάθεση στεφάνου οι κύριοι αυτοί πήγαν μόνοι τους τα ξημερώματα σαν τους κλέφτες να το καταθέσουν φοβούμενοι ίσως ότι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι τελικά θα παρίσταντο και θα έβλεπαν τα αίσχη τους.
Αίσχη όπως το πανό που ανήρτησαν γράφοντας Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ
διαγράφοντας με μία πρόταση, τους νεκρούς της εργατικής τάξης διαχρονικά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αίσχος που παράτησαν το πανό και το ΕΚΠ και έφυγαν για την πλατεία Γεωργίου για την επικοινωνιακή φιέστα της μάσκας (κι ας ήταν κόκκινη) που δεν σε προστατεύει αλλά απλά σου κλείνει το στόμα κάτι που είναι στην λογική σας και την πρακτική σας.

Αγαπητοί συνάδελφοι της διοίκησης θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα πανό μας αλλά και το ΕΚΠ τα στηρίζουμε πρωτίστως με την παρουσία μας.
Τα υποστηρίζουμε σεβόμενοι τις αποφάσεις που παίρνουμε ως διοίκηση πολύ δε περισσότερο όταν αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν από τη δική σας πλειοψηφία.
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η στάση της αντιπροέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, η οποία, αν και πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτεύεται με αυτόν, άγεται και φέρεται, άφωνη, από το ΠΑΜΕ, σε αντισυνδικαλιστικές ενέργειες σπεύδοντας κι αυτή να κάνει τον παραστάτη μασκοφόρο σε κάτι που δεν αποφασίστηκε στην διοίκηση.

Δυστυχώς έχετε επιλέξει ένα κατήφορο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.
Το δύσκολο δεν είναι να συμμετέχετε σε μια αποφασισμένη επικοινωνιακή εκδήλωση του κομματικού σας μηχανισμού άλλα να οργανώσετε αγωνιστική συγκέντρωση των σωματείων και των εργαζομένων.
Διοίκηση πλέον στο ΕΚΠ δεν υπάρχει .
Γνωρίζουμε ότι το ΕΚΠ σας προκαλεί αλλεργία.
Σας προκαλεί αλλεργία γιατί ήσαστε υποχρεωμένοι να τα ακούτε από την παράταξή μας σε κάθε διοικητικό συμβούλιο και σε κάθε εκδήλωση του ΕΚΠ.
Άλλωστε πολλές φορές παραβαίνοντας τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΠ προσπαθήσατε να μας φιμώσετε.
Δεν θα το καταφέρετε.
Σας προκαλεί αλλεργία διότι ως θεσμός, προβλέπει στο καταστατικό του, οι αποφάσεις να παίρνονται από τη διοίκηση του ΕΚΠ για όλους τους εργαζομένους της πόλης και όχι από τον κομματικό φορέα που υποστηρίζεται. Δυστυχώς για εσάς η μοναδική επιλογή που σας έμεινε είναι να παραιτηθείτε και να αφήσετε το κέντρο σε αυτούς που μπορούν να λειτουργήσουν θεσμικά .
Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό έργο που θα έχετε παράξει με την παρουσία σας αυτό το διάστημα στη διοίκηση του ΕΚΠ.
Έτσι θα σας μείνει και περισσότερος χρόνος για γυμναστικές επιδείξεις ίσων αποστάσεων του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, οι οποίες όμως τελικά δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ εργατική συγκέντρωση και αγώνας!

για την

Εργατική ενότητα ανατροπή

Αλιχού Βανέσα Παπασπυρόπουλος Γιώργος