ΠΑΤΡΑ: Τα νέα της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης – Το υλικό

Η ΒΚΠ στην προσπάθεια να υποστηρίξει το συγγραφικό έργο της ερευνητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών για τον COVID-19 συγκεντρώνει στην ιστοσελίδα https://library.upatras.gr/news/covidpublications τις προσφορές που κάνουν εκδοτικοί οίκοι και επιστημονικές ενώσεις για την έκδοση άρθρων που αφορούν σχετικές μελέτες σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης. Οι προσφορές αυτές αφορούν σε δωρεάν δημοσίευση, δηλαδή με πλήρη απαλλαγή από το τέλος δημοσίευσης (article processing charges). Στην ιστοσελίδα αυτή, επίσης, μπορούν να αναζητηθούν τα προγράμματα που υποστηρίζονται οικονομικά από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, όπως της Royal Society of Chemistry και του Oxford University Press.

Παράλληλα, η ΒΚΠ αναζητεί και συλλέγει όλες τις δημοσιεύσεις για τον COVID-19 των μελών ΔΕΠ και των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Όποιος ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών θα ήθελε να ενημερώσει για τη δημοσίευση εργασίας του, συμπεριλαμβανομένων προδημοσιεύσεων (pre-prints) σε οποιοδήποτε πεδίο, μπορεί να επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό της ΒΚΠ στα στοιχεία επικοινωνίας που υπάρχουν στο σύνδεσμο:  https://library.upatras.gr/personnel

 

  • Εκπαιδευτικό υλικό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στην ιστοσελίδα https://library.upatras.gr/support/edumaterial προστέθηκαν σύνδεσμοι για 500 ηλεκτρονικά βιβλία/συγγράμματα του εκδοτικού οίκου Springer, βίντεο ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος από το Documentary Educational Resources, ηλεκτρονικά βιβλία από το Australian National University Press, ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά από το EDPSciences και ηλεκτρονικά βιβλία από την Academy of Fine Arts Vienna.

 

  • Ερευνητικό υλικό για τον COVID-19

Τέλος, στην ιστοσελίδα https://library.upatras.gr/news/covidinformation προστέθηκαν άρθρα για τον COVID-19 των Royal Society και Sage.

Όλες οι ιστοσελίδες ενημερώνονται τακτικά.