Έγκλημα και Εγκλεισμός

Θεωρητικά μιλώντας, ο εγκλεισμός συνήθως είναι το αποτέλεσμα μιας πράξης που αντιτίθεται στους κανόνες ή στο κοινό αίσθημα δικαιοσύνης. Στην περίπτωση μας όμως, τα πράγματα λειτουργούν αντίστροφα, ο εγκλεισμός δίνει την δυνατότητα να υπάρξουν τα εγκλήματα. Κλεισμένοι στα σπίτια μας, σε μία πρωτοφανή κατάσταση φόβου για το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια μας τη ζωή, παρατηρούμε ανήμποροι να συντελούνται εγκλήματα πάσης φύσεως.
Με την δικαιολογία της πανδημίας, η πολυαγαπημένη μας κυβέρνηση, επιδίδεται σε ένα τιτάνιο έργο επανασυγγραφής της πραγματικότητας. Με όπλο τα φίλια ΜΜΕ, χτίζει μια εικονική πραγματικότητα, για πολίτες μαριονέτες, λοβοτομημένους και πειθήνιους, έτοιμους να απαρνηθούν τα πάντα και να υποκύψουν στο κάλεσμα των σειρήνων. Ένα από τα τελευταία κατορθώματα των σωτήρων του Έθνους, είναι το εγκληματικό νομοσχέδιο για το Περιβάλλον.
Τί και αν σύσσωμα, περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς μαζί με κάτι περίεργα υποκείμενα που απείθαρχα αρνούνται να παραδώσουν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα στον πολυαγαπημένο μας Μωυσή, ωρύονται και κρούουν κουδούνια, καμπάνες και καμπανάκια για την επικινδυνότητα του περιεχομένου του νομοσχεδίου, τί και αν σύσσωμη η αντιπολίτευση (εξαιρουμένης της επίσης αγαπημένης Ελληνικής Λύσης) καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο; Μάταια, το περιβάλλον οδηγείται σαν πρόβατο στον βωμό της θυσίας του κέρδους.
Θα ήθελα όμως να προτείνω στους κρατούντες το εξής… δοκιμάστε να μετρήστε τα πλούτη σας δίχως να πάρετε ανάσα, δοκιμάστε να ζήσετε την ζωή σας δίχως νερό και φαγητό αλλά με μπόλικο παραδάκι στην τσέπη σας. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει. Οι φυσικοί πόροι είναι αναντικατάστατοι και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να προστατεύονται όπως το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Αυτό οφείλουμε να το καταλάβουμε όλοι και να το κάνουμε κτήμα μας και τρόπο ζωής. Ιδιαίτερα οι έχοντες την εξουσία. Για να υπάρχει αύριο.
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα…

Αγγελική Τσονάκα

Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας