(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ημερίδα ενημέρωσης των παραγωγών φράουλας στην Κ.Αχαΐα – Για την προστασία των εργατών γης από τον κορονοϊό

Την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου ημερίδα για ενημέρωση των παραγωγών φράουλας σε ότι αφορά την προστασία των εργατών γης από τον Κορωνοϊό.

Η ενημέρωση έγινε από κλιμάκιο της Περιφέρειας που αποτελούνταν από την Προϊσταμένη στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, κα Συμεωνίδου Σοφία και τον κ. Μπαραμπάτη Νικόλαο πνευμονολόγο σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας κ. Αναστάσιο Γιακουμή, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ταπεινό Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Γκοτσόπουλο Βασίλη. Την ημερίδα παρακολούθησαν οι παραγωγοί κ. Λαγός Λάμπης, κ. Καπλάνης Νικόλαος, κ. Αρβανιτάκης Ιωάννης, κ. Μπούλης Ανδρέας, κ. Μωυσίδης Ιορδάνης, κ. Κυριαζής Οδυσσέας, εκπρόσωπος της εταιρίας AGRAVIA ΕΠΕ καθώς και ο παραγωγός, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α κ. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Η κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε η ενημέρωση είχε δύο κεντρικούς στόχους. Ο πρώτος εκ των δύο είχε να κάνει με τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούνται και τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζονται στους χώρους εργασίας ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Κορωνοϊού. Ο δεύτερος στόχος είχε να κάνει τόσο με την καταγραφή των εργατών γης όσο και με την εμπιστοσύνη που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα σε αυτούς και τους παραγωγούς έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος των ανθρώπων αυτών ως προς την αντιμετώπιση που θα λάβουν σε περίπτωση που νοσήσουν.

Οι αρμόδιοι ανέφεραν πως θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία οι παραγωγοί με την Πρεσβεία των εργατών και το Κέντρο Υγείας για να βρεθεί κώδικας επικοινωνίας με στόχο να αποφευχθούν οι μετακινήσεις, να κρατούνται οι αποστάσεις, να ελέγχονται όσοι έχουν συμπτώματα για την προστασία τόσο των ίδιων των εργατών όσο και για την γενικότερη διασπορά του ιού στην κοινωνία.

Μένουμε Σπίτι! Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας από τον Κορωνοϊό! Τηλεφωνούμε στο Κέντρο Υγείας αν εκδηλώσουμε συμπτώματα!