Το Αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε βίντεο που κατέγραψαν «UFO»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τρία σύντομα βίντεο που δείχνουν «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» που είχαν διαρρεύσει από μια ιδιωτική εταιρεία.
Όπως αναφέρει το CNNi, στα βίντεο τα οποία κατέγραψαν υπέρυθρες κάμερες, φαίνονται μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα να κινούνται γρήγορα.

Σε δύο από αυτά καταγράφεται η έκπληξη των πιλοτών για το πόσο γρήγορα κινούνται. Ένα άτομο εικάζει πως ίσως πρόκειται για κάποιο drone.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σου Γκοφ ανέφερε ότι τα βίντεο δόθηκαν επίσημα στη δημοσιότητα «προκειμένου να μην υπάρξουν τυχόν παρανοήσεις από το κοινό σχετικά με το αν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ήταν πραγματικά ή αν υπάρχουν και άλλα αδημοσίευτα», σύμφωνα πάντα με το CNNi.

Μάλιστα, έχουν δοθεί επίσημες οδηγίες στο Ναυτικό για το πώς μπορούν να αναφέρουν οι πιλότοι τέτοια φαινόμενα.

Τα βίντεο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάρτιο του 2018 από το The Stars Academy of Arts & Sciences, μια εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον πρώην μουσικό Tom DeLonge που μελετά πληροφορίες σχετικά με μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα.

Το 2017, ένας από τους πιλότους που είδε ένα από τα άγνωστα αντικείμενα το 2004 είπε στο CNNi ότι το αντικείμενο κινήθηκε με τρόπους που δεν μπορούσε να εξηγήσει. «Καθώς πλησίασα … επιτάχυνε γρήγορα νότια και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα», δήλωσε ο συνταξιούχος πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φράβερ. «Ήταν σαν μια μπάλα πινγκ πονγκ, που αναπηδούσε από έναν τοίχο», πρόσθεσε.

Και ορισμένα μέλη του Κογκρέσου παρακολουθούν με ενδιαφέρον το ζήτημα αυτό, με γερουσιαστές να λαμβάνουν μια διαβαθμισμένη ενημέρωση από αξιωματούχους του Ναυτικού για μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη, το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: cnn.gr