ΠΑΤΡΑ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑ

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί, αντιμέτωποι για ακόμα μία φορά με την πλήρη απαξίωση από πλευράς των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων και της ΕΕ του ΕΣΥ, φωνάζουν για το αυτονόητο, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ, δωρεάν τεστ για όλους και παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τους ίδιους και για όλους τους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση από τη μία “χαρίζει” εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές και από την άλλη, προσπαθεί να βάλει στον γύψο τις αντιδράσεις για την εγκληματική πολιτική τους, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας όσο και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις που από κοινού με τους εργοδότες. Ήδη σε μια σειρά από νοσοκομεία οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική που τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους, και αρνείται αν πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των υγειονομικών άλλα και των ασθενών.

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της νέας αυτής κρίσης.
Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαχόμενων υγειονομικών για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενίσχυσης της περίθαλψης και θωράκισης του λαού. Ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και γενικότερα ενάντια στη μεθόδευση των αστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα την πανδημία, για επιβολή μιας βαθιάς αντιδραστικής τομής μεσαιωνικού τύπου στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα μας.