Οι διοικητικές παραισθήσεις της δημοτικής αρχής

Φαίνεται, ότι τα στελέχη της δημοτικής αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Πάνω από 40 μέρες που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κορονοϊό ο κ. Πελετίδης, κάνει ένα επίπονο αγώνα επιβίωσης με δελτία Τύπου για τα δημοτικά έργα. Σε κάθε επίσκεψη κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάποιο έργο, φωτογραφίες και βίντεο συνοδεύουν τις ανακοινώσεις. Φέρνουν μνήμες αλήστου εποχής! Αντί να ξεδιπλώσουν το όραμα για την πόλη αρκούνται στο να προβάλλουν έργα, κάποια των οποίων είναι προηγούμενων δημοτικών αρχών και τώρα έχουν ωριμάσει.
Η προχειρότητα διοίκησης και ο ενθουσιασμός ορισμένων στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε οργανισμούς «κλειδιά» για να δείξουν έργο έφερε ντόμινο εξελίξεων. Χωρίς καμία ενημέρωση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ κήρυξαν την έναρξη δικτυακών προβολών παραστάσεων που ήταν παραγωγές του. Αίφνης καταγγελίες των συντελεστών των παραστάσεων απέδειξαν, ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν είχε προβεί στη διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Οπως συνηθίζει η δημοτική αρχή στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Κάνουν ότι δεν είχαν ιδέα για πνευματικά δικαιώματα! Τώρα αν οι συντελεστές κινηθούν νομικά εναντίον του ΔΗΠΕΘΕ και αξιώσουν αποζημιώσεις, ποιος θα τις πληρώσει; Φυσικά όλοι εμείς! Ο κίνδυνος και μόνο αγωγών, τους υποχρέωσε να ανακρούσουν πρύμναν, υπό τον φόβο αποζημιώσεων. Μια συγνώμη δεν φτάνει! Μην ξεχνάμε και τις αλησμόνητες αποφάσεις όπως εκείνη να μην δίνονται τα κοστούμια σε ερασιτεχνικές ομάδες.
Στον Πολιτιστικό Οργανισμό χαίρονται για πιθανή επιχορήγηση των δράσεων από το υπουργείο Πολιτισμού για την οποία δεν γνώριζαν την πρόσκληση υποβολής προτάσεων. Θυμούνται ότι στις 22.01 στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αναφέρθηκε η πρόταση να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση; Εκτοτε δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση και απόφαση για τον καθορισμό δράσεων για το καλοκαίρι.
Στον Καρναβαλικό Οργανισμό από τη μία η εκδικητική λύση σύμβασης του Ορέστη Σκαλτσά με επιχειρήματα νεοφιλελεύθερων καταβολών και από την άλλη η εκδίωξη των καρναβαλιστών από τον ΑΣΟ εν μέσω πανδημίας. Καθησύχαζαν τους καρναβαλιστές, ότι δεν χρειάζεται να παρευρεθούν στη μεταφορά, αφού όλα είναι ρυθμισμένα. Η πρόεδρος κ. Κουρή μεταθέτει ευθύνες στον αντιδήμαρχο κ. Κορδά σε ένα γαϊτανάκι που δείχνουν την απορρύθμιση της δημοτικής αρχής του κ. Πελετίδη. Γνώριζε ο κ. Πελετίδης ότι το κτίριο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα για να μετατραπεί σε πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο αλλά για 3 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει χώρο στους καρναβαλιστές. Το καρναβάλι ξεφεύγει της νοοτροπίας και πολιτικής του ΚΚΕ. Εντεχνα προσπαθούν να θέσουν το ψευδοδίλημμα αν θέλουν οι καρναβαλιστές να γίνει το έργο ή όχι. Το 2020 θα αφήσει θλιβερές μνήμες στους καρναβαλιστές. Αυτά είναι τα αδιέξοδα της πολιτικής της δημοτικής αρχής, χωρίς όραμα και προοπτική για την πόλη.

*Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι μουσειολόγος, μέλος της «Ωρα Πατρών».