Παρασκήνιο: Η ‘Αλκηστις, ο Προκόπης, το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Μπακογιάννη και η “γκέλα” έξω από το Μαξίμου

Έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην αφήσω τα συναισθήματα μου να κυλήσουν. Σε 22 μέρες δεν μπορείς να κάνεις φίλους ούτε και θαύματα… Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα εκπληκτικό υπουργείο, είναι ο φωτεινός καθρέφτης της χώρας και του πολιτισμού. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα, θάρρος και αποφασιστικότητα… Και για επίλογο… Στο αίμα μου κυλάει μουσική…».

Η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη ήταν πάντοτε μια καλλιτέχνις μεγάλου μουσικού έργου και χαμηλών τόνων στην δημόσια παρουσία της. Ουδέποτε άφησε την ιδιωτική ζωή να βγει στις προμετωπίδες της επικαιρότητας και ουδέποτε απασχόλησε το κουτσομπολιό των φυλάδων της “κλειδαρότρυπας” των celebrities.

Η απόφασή της να συνεισφέρει με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα -την μουσική- και να σπάσει την σιωπή του lockdown για να στηρίξει τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων αλλά και την “κουρασμένη” πόλη των εγκλείστων, ήταν, αναμφίβολα, πηγαία και εξαιρετικά καλών προθέσεων.

 

Έπρεπε, βεβαίως, να διευθετήσει τις τεχνικές και πρακτικές λεπτομέρειες αυτής της αθηναϊκής βόλτας προς εμψύχωση των πολιτών. Γι αυτό και απευθύνθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για να εξασφαλιστεί το “μουσικό φορτηγό” και να οριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλαίσιο αυτής της παρέμβασης.

Εκεί άρχισε, εν αγνοία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η επικοινωνιακή αξιοποίηση του event. Η ίδια το εξήγησε πολύ καθαρά, εκθέτοντας ουσιαστικά τους εμπνευστές της “στάσης” μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και του συνωστισμού που ακολούθησε.

ΣΥΡΙΖΑ για τον συνωστισμό παρουσία Μητσοτάκη – Μπακογιάνη έξω από …
Ο διοργανωτής της “τυχαίας” βόλτας του μουσικού φορτηγού από το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, ενώ απολαμβάνουν “τα πιο ωραία λαϊκά”…
«Δεν υπήρχε τίποτα πολιτικό», είπε μιλώντας στον Ant1 και ανέφερε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει “γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου».

Η αποκάλυψη αποσιωπάται από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αλλά εξηγεί τι συνέβη. Σύμφωνα με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήταν ο πρωθυπουργός -ενημερωμένος εκ των προτέρων από τον δήμαρχο- που τηλεφώνησε στον ανηψιό του Κώστα Μπακογιάννη και του ζήτησε να αλλάξει πορεία το φορτηγό και να βρεθεί “τυχαία” έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην Ηρώδου του Αττικού, για να ακολουθήσει το “σώου” αλλά και ο συνωστισμός κατά πλήρη και προκλητική παραβίαση των κανόνων που, την ίδια ώρα, επαναλάμβανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πάντως, ευχαρίστησε την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δίχως, όμως, να πει έστω και μία λέξη για το συμβάν.

«Χθες ήταν μια υπέροχη μέρα που όλοι οι Αθηναίοι δεν θα ξεχάσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μοναδική Alkistis Protopsalti Official, στον Θωμά, στον Πέτρο, στον Παντελή και στην Τώνια για την αισιοδοξία, τα χαμόγελα και τη χαρά που προσέφεραν από τον δρόμο με αγάπη. Και ας διακόπηκε κάποια στιγμή το τραγούδι από τα δάκρυα συγκίνησης. Και κάτι ακόμα: η μουσική ενώνει, δεν διχάζει ποτέ».

 

Home 1