Δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η περιφορά της Πολιούχου Παναγίας Τρυπητής, με δημόσιο όχημα τους δρόμους της πόλης;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού ήταν αναγκαία, αφού απέδωσαν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε «φως» σε αυτό το τούνελ που μας στερούσε την ελευθερία. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτείας και… έμειναν σπίτι.
Χαρήκαμε που είδαμε κάποιες αξιόλογες πρωτοβουλίες ψυχολογικής στήριξης, αναγνώρισης και αγάπης προς τους ήρωες -πρωταγωνιστές γιατρούς μας και προς το νοσηλευτικό προσωπικό, με εκδηλώσεις όπως της ορχήστρας της ΕΡΤ στο «ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ». Προχθές, άλλη μία δημοφιλής καλλιτέχνης με εποχούμενη ορχήστρα τραγούδησε στους δρόμους της Αθήνας. Αναγκαία και ευχάριστη νότα ψυχολογικής στήριξης χαρακτηρίστηκε από πολλούς συμπολίτες μας.
Μήπως όμως ξεχάσαμε να τονώσουμε αυτές τις άγιες ημέρες το θρησκευτικό μας συναίσθημα κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, του Πάσχα;
Και βεβαίως δεν εννοούμε με την καθολική προσέλευση στους ναούς, κάτι που οι ειδικοί μας βεβαιώνουν ότι θα πολλαπλασίαζε τα κρούσματα.
Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει από τους ιερείς μας και η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης μας και να είναι οι πιστοί στα μπαλκόνια τους;
Το ίδιο, δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η περιφορά της Πολιούχου του δήμου Αιγιαλείας, της Παναγίας της Τρυπητής, με δημόσιο όχημα τους δρόμους της πόλης μας;
Με απλές ενέργειες θα είχε τονωθεί το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών, της ημέρας της Ανάστασης, της γιορτής της «Κυράς της του Αιγίου».
Γιατί για μας, τους Έλληνες, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Επειδή ενδέχεται τα περιοριστικά μέτρα να επαναληφθούν το φθινόπωρο και κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν, ας λάβει υπόψη της η Πολιτεία τους προβληματισμούς αυτούς για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Βασιλική  Ψυχράμη