ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η πρώτη ψηφιακή εκδήλωση του TEDxPatras – Για τις μέρες του κορονοϊού

Μια συζήτηση με τον Θεοκλή Ζαούτη, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, για τη νέα εικόνα της τρέχουσας πανδημικής κατάστασης και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας. Η κατάσταση με τον COVID-19 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μύθοι και αλήθειες γύρω από το ζήτημα της πανδημίας.

 

Με αφορμή την παρούσα συγκυρία, η ομάδα του TEDxPatras για πρώτη φορά στην Ελλάδα σας προσκαλεί σε σειρά virtual events με τον χαρακτήρα του TEDCircles με θέμα “A Changing World” συλλέγοντας τεκμηριωμένες προσεγγίσεις από ειδικούς και καλώντας τον καθέναν από εμάς να δώσει φωνή σε όσα τον απασχολούν εξελίσσοντας καινούριες για αυτόν ιδέες.

 

Αν και οι αλλαγές προκαλούν ανασφάλεια, η αναγκαστική διαχείρισή τους αποδεικνύεται συχνά ένα πολύτιμο μάθημα. Η ανταλλαγή προβληματισμών, η πολυφωνία, η συλλογική αποφόρτιση από τους φόβους που μας δεσμεύουν, ευνοούν την εξέλιξη προς ένα ελπιδοφόρο αύριο.

 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ποια είναι η αλλαγή που πραγματικά χρειαζόμαστε;

 

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και κάντε την εγγραφή σας δωρεάν: http://tedxpatras.com/home/ted-circles-2020/

 

Λίγα λόγια για το TEDxPatras

To TEDxPatras από τα τέλη του 2014 ξεκίνησε την έντονη παρουσία του στην πόλη της Πάτρας μέσα από τη σύνθεση της ομάδας και τις συνέργειες με φορείς και οργανισμούς για μια κοινή συνεισφορά. Σήμερα, η διοργάνωση εντάσσει την πόλη σε έναν παγκόσμιο χάρτη διεθνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με έμφαση στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Το TEDxPatras υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο σκοπό προσκαλώντας ομιλητές από όλο τον κόσμο να μοιραστούν από τη σκηνή του, την ιδέα ή τις ιδέες τους, την επιτυχημένη πρακτική τους, τη μεθοδολογία ή την τεχνική τους, τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη τους σε ένα πλαίσιο που επιτρέπει τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να ενεργοποιηθούν είτε ατομικά είτε συλλογικά. Σε συνδυασμό με τις κεντρικές ομιλίες, το TEDxPatras στοχεύει στη δικτύωση του κοινού, στη δημιουργία νέων συνεργασιών, στη μεταφορά γνώσης και ιδεών καθώς και στην απόλαυση μιας μοναδικής εμπειρίας.