ΑΧΑΪΑ: Συνεχίζονται τα ειδικά μέτρα λειτουργίας των Λαϊκών στην Κάτω Αχαΐα – Για τη σημερινή λειτουργία τους

Λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20006/20-03-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 943), σας ενημερώνουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 έως και 30.04.2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του Ν. 4497/2017 σε όλη την Επικράτεια, ως ακολούθως:

  1. Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία   πωλητών(κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
  2. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
  3. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτραμε τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
  4. Εξαιρούνται της συμμετοχής τους στην Λαϊκή Αγορά οι πωλητές βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171 Α΄),εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

 Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του Κορωνoϊού στη κοινότητα, υποχρεούνται να εφαρμόζουν αυστηρά τα κάτωθι:
● Να φορούν κατά τις συναλλαγές τους και καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της λαϊκής αγοράς υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
● Να τοποθετούν σε εμφανές σημείο του πάγκου τους δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό.
Tα ανωτέρω αναφερόμενα ισχύουν έως ότου υπάρξει νεότερη απόφαση. Επισημαίνεται ότι η απόφαση για την πλήρη αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών λαμβάνεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.-

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διάδοσης του Κορωνοϊού, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας  ανακοίνωσε τους πίνακες των πωλητών προϊόντων γης των Λαϊκών αγορών του σημερινού Σαββάτου 25/04/2020.

ΜΕΤΡΑ-ΛΑΙΚΗΣ 25-04-20