«Ταξιάρχαι»: Η Εισαγγελία ζήτησε τους φακέλους όλων των ασθενών της κλινικής

Στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά και τους θανάτους τριών ασθενών από κορωνοϊό, επικεντρώνεται σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε χθες ο προϊστάμενός της κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης, ζήτησε από την εν λόγω κλινική να της προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών της.

Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος. Αντικείμενό της έρευνας που έχει μάλιστα και κατεπείγοντα χαρακτήρα είναι η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών εκ μέρους των υπευθύνων της κλινικής και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Να σημειωθεί, ότι το άρθρο στην παράγραφο 3 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».

Ο εισαγγελέας αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν θα προχωρήσει στην κλήτευση μαρτύρων, πριν καταλήξει για το αν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες στους υπευθύνους της κλινικής.

Μάλιστα, αυτή την ώρα στην κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας , προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμά της στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη έρευνα έχει διατάξει η εισαγγελία και για άλλη κλινική στη Γλυφάδα.