Πρόεδρος του Συνδέσμου ΚΕΚ για φιάσκο «Σκοιλ Ελικικου»: Διασυρθήκαμε, μας χρησιμοποίησαν

Start of the Panhellenic examinations in the 39th High School of Athens, Greece on May 16, 2016. / Έναρξη πανελλήνιων εξετάσεων στο 39ο Λύκειο Αθηνών, 16 Μαΐου 2016.

«Τα ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή. Αυτοί που έχουν κυριότητα στις πλατφόρμες, μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτούς για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε»

Ηθική και υλική αποζημίωση πρόκειται να ζητήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης όπως προανήγγειλε μέσω του Real fm 97,8 η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ντίνα Αθανασοπούλου, μετά το πρωτοφανές φιάσκο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης επιστημόνων με voucher και την απόφαση του πρωθυπουργού να καταργηθούν.

Η κ. Αθανασοπούλου διευκρίνισε ότι η πρόκληση δεν έδινε καμία δικαιοδοσία στα ΚΕΚ, τονίζοντας ότι τα «ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή» και διευκρινίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόσκληση έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις παρόχων πλατφορμών να υποκαταστήσουν τους παρόχους κατάρτισης που κατά τον νόμο είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για κάθε τύπο κατάρτισης, είτε συμβατικής είτε τηλεκατάρτισης. Αυτή η πρόσκληση τους βγάζει απ’ έξω, τους δίνει διοικητικό ρόλο και βάζει στη θέση τους εταιρείες με πλατφόρμες που έφτιαξαν πολύ πρόχειρο περιεχόμενο προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου, οι οποίες υποτίθεται ότι αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή».

«Υπαινίσσομαι ότι με παράταιρο τρόπο κλήθηκαν αντί για των παρόχων κατάρτισης άλλες εταιρείες που παρέχουν πλατφόρμες, λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου από απόσταση. Το υπουργείο έχει την πλήρη ευθύνη ότι πιστοποίησε αυτό το περιεχόμενο και αυτές τις πλατφόρμες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά.