ΠΑΤΡΑ: Οι οικοδόμοι εντάσσονται στην επιδότηση των 800 ευρώ – «Συσπειρωμένοι για να είμαστε δυνατοί»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας ενημερώνει τους συναδέλφους ότι, με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας, οι οικοδόμοι εντάσσονται στην επιδότηση των 800 ευρώ, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού.
Οι οικοδόμοι που δικαιούνται την έκτακτη επιδότηση των 800 ευρώ είναι όσοι συνάδελφοι πήραν Δώρο Πάσχα 2020, με εξαίρεση όσους είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1 Ιανουαρίου 2020 έως 30 Απριλίου 2020.
Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας, μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εργασίας στις 14/4. Παρότι αυτή η επιδότηση δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα των συναδέλφων μας, ωστόσο αποτελεί μια ανακούφιση σε αυτές τις συνθήκες που μεγαλώνει η ανεργία.
Επίσης, πολλοί οικοδόμοι, που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη δουλειά τους λόγω κορωνοϊού, μένουν έξω ακόμα και από αυτά τα ψίχουλα, δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη αυτή την περίοδο. Π.χ. όσοι δούλεψαν ως οικοδόμοι στα κοινωφελή προγράμματα σε δήμους και τώρα έχουν μείνει άνεργοι, χωρίς δικαίωμα επιδότησης στο ταμείο ανεργίας ή δούλεψαν περιστασιακά το πρώτο 3μηνο του 2020.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την κάλυψη και των συγκεκριμένων συναδέλφων, αλλά και των ανέργων που δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας. Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη κάνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας με αίτημα την ένταξή τους στη στήριξη των 800 ευρώ.
Είναι φανερό ότι μόνο με την αποφασιστική μας παρέμβαση και αγωνιστική διεκδίκηση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα που να προστατεύουν την ζωή μας, τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με το Συνδικάτο για οποιοδήποτε θέμα.
Να είμαστε συσπειρωμένοι για να είμαστε δυνατοί.