(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η Αστυνομία θεώρησε την Παναγία Τρυπητή «απαγορευμένο φορτίο» σε Περιφορά με αγροτικό – Η Εισαγγελία…το επέτρεψε!

Η Αστυνομία Αιγίου χρειάστηκε, το πρωί  να παρέμβει αρμοδίως όταν, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στη Φανερωμένη  για την εορτή της Παναγίας Τρυπητής   οι Μητροπολίτες Ιερώνυμος και Αμβρόσιος την  ενημέρωσαν ότι θα μεταφέρουν την εικόνα οδικώς, πάνω σε αγροτικό αυτοκίνητο ιδιώτη.

Υπήρξε επικοινωνία με την εισαγγελέα που όμως δεν βρήκε λόγο απαγόρευσης της περιφοράς, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί  να γίνει διασπορά του κορονοϊού και να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία.
Οι αστυνομικοί όμως  επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο στον οδηγό του αγροτικού ΙΧ, λόγω «απαγορευμένου  φορτίου» και του έκοψαν κλήση 500 ευρώ,ενώ αφαίρεσαν τις πινακίδες μέχρι να πληρωθεί.

Η εορτή πάντως έγινε  χωρίς την παρουσία πιστών και προσκυνητών και η Θαυματουργή Εικόνα, που φιλοξενείται εδώ και 1 χρόνο στον Μητροπολιτικό Ναό  βρισκόταν στολισμένη στην είσοδο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Εικόνα μεταφέρθηκε πεζή στην οδό Μητροπόλεως και ακολούθως τοποθετήθηκε στην καρότσα αγροτικού.