ΑΧΑΪΑ: Το σχέδιο της τοπικής Αστυνομίας για το Πάσχα – Κομμένο το χωριό, κομμένες οι συναθροίσεις υπαίθρια και σε ακάλυπτους χώρους εντός πόλεων!

Κανένας δεν θα έχει ξαναζήσει Πάσχα κατά το οποίο δεν θα του επιτρέπεται να βγει από την πόλη χωρίς λόγο ανάγκης.
Το σχέδιο προβλέπει: Κομμένο το χωριό, κομμένες και οι συναθροίσεις σε υπαίθρια σημεία, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός πόλης.
Το ίδιο θα γίνει σε όλα τα αστικά κέντρα της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας.
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε εθνικές οδούς, εισόδους και εξόδους πόλεων, σε σταθμούς ΚΤΕΛ, σε διόδια και σε εκκλησίες, περιλαμβάνει το σχέδιο της αστυνομίας, για να «μπλοκαριστούν» όσοι απείθαρχοι επιχειρήσουν να δραπετεύσουν στην ύπαιθρο για να γιορτάσουν το Πάσχα.
Το γιγαντιαίο σχέδιο απλώνεται σε όλη τη χώρα και περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα με σκοπό να ελεγχθεί απόλυτα η κυκλοφορία των πολιτών, αυστηρούς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα, συστάσεις πιστών ακόμη και έξω από ιερούς ναούς, περιπολίες για την αποτροπή γλεντιών και συναθροίσεων σε αυλές και πιλοτές πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο, – που μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»,  στην Πάτρα το σχέδιο ελέγχου της κυκλοφορίας, θα επικεντρωθεί σε δύο άξονες.
>Ο πρώτος έχει να κάνει με μπλόκα που θα στηθούν στις εξόδους της πόλης, αλλά και με συνεχείς περιπολίες, ακόμα και ανήμερα το Πάσχα, στον πολεοδομικό ιστό, για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και πολυπληθείς συγκεντρώσεις ακόμα και υπαίθρια γλέντια. Η ΕΛΑΣ δεν έχει πρόθεση να ασκεί ελέγχους σε ιδιωτικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χονδροειδείς καταστάσεις θα μείνουν απαρατήρητες.
>Διακριτικές περιπολίες θα γίνονται και έξω από ιερούς ναούς με ένστολους αλλά και με αστυνομικούς με πολιτικά, ενώ τα σενάρια με πτήσεις drones, δεν αφορούν την πόλη της Πάτρας, αφού προς το παρόν, τέτοιος εξοπλισμός δεν είναι ακόμα διαθέσιμος στην περιοχή.
Στο σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Πάσχα, συμμετέχει το σύνολο των υπηρεσιών και εκτός από τους άνδρες και τις γυναίκες της Τροχαίας, επιστρατεύονται ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, την Αμεση Δράση, την ομάδα ΔΙΑΣ ακόμη και τα ΜΑΤ αφού λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δεν έχουν αντικείμενο.
Στο παιχνίδι έχει μπει και το Λιμενικό όπου θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και τα λιμάνια της χώρας με εντολή να εντοπίζει όσους απείθαρχους θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς το Ε1 στην τσέπη.

Πάντως, οι εντολές που έχουν πάρει οι επικεφαλής των μέτρων και έχουν διαβιβάσει σε όλους τους ένστολους είναι να είναι αυστηροί στους ελέγχους, να μην δέχονται παιδαριώδεις δικαιολογίες και να ελέγχουν ακόμη και τα πορτμ-παγκάζ των οχημάτων για να διαπιστώνουν αν τα όσα γράφουν στα χαρτιά που φέρουν πάνω τους, συμβαδίζουν με αυτά που υπάρχουν στις αποσκευές τους.
Για παράδειγμα αν επικαλεστούν την πιο συνηθισμένη δικαιολογία ότι μετακινούνται για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους και ασθενείς γονείς τους, να μην κουβαλούν σούβλες, αρνιά και κρασιά.