ΑΧΑΪΑ: Στο Λάππα οι αλλοδαποί εκτίθενται στον κορονοϊό – Από τα χωράφια, στο δρόμο χωρίς προφύλαξη!

Τι θέαμα κι αυτό χθες στη διαδρομή της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του χωριού Λάππα! Εργάτες αλλοδαποί, που δουλεύουν στις αγροτικές εργασίες, να βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο, κουβαλώντας συσκευασίες προϊόντων, στο φορτηγό που ήταν δίπλα, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κανένα προστατευτικό μέσο για τον εαυτό τους, δηλαδή ούτε μάσκα για τον κορονοϊό, μήτε γάντια. Ταυτόχρονα να βγαίνουν από τα χωράφια προς στον δρόμο άλλοι αλλοδαποί εργάτες και αυτοί χωρίς υγιεινή προφύλαξη!

Και να πεις ότι η περιοχή της Δυτ. Αχαΐας δεν έχει πρόβλημα; Πάει στην ευχή. Μα έχει! Αλλά τότε πως μπορεί με ακάλυπτα χέρια να πιάνει και να επεξεργάζεται το προϊόν, ο δυστυχής εργαζόμενος, που κινδυνεύει από ώρα σε ώρα; Κι έπειτα δεν είναι μόνον οι εργαζόμενοι! Είναι και οι καταναλωτές που αναρωτούνται: Ποιος ο λόγος εμείς να κλεινόμαστε στα σπίτια μας για να αποφύγουμε τον κορονοϊό και αυτοί οι ταλαίπωροι να εκτίθενται σε αυτόν τον κίνδυνο;

Και κάπως έτσι κάθε χρόνο έχουμε διαμαρτυρίες αλλοδαπών εργατών χωραφιών. Αλλά και παραγωγών που διαμαρτύρονται διότι δεν βρίσκουν εποχικούς εργαζόμενους για τα χωράφια. Και ζητούν από το Υπουργείο την ελεύθερη είσοδο εργατών γης για να συλλέγουν την παραγωγή!

Ο ιός δεν μας αφορά όλους; Το ερώτημα θέτει κάθε λογικός πολίτης και η απάντηση αναμένεται από τους υπευθύνους…
Γιώργος Μόσχος