Διαφορετική Ανάσταση από το Τρίκορφο Φωκίδος

Διαφορετική Ανάσταση, η οποία μαρτυρεί τη θεότητα του Ιησού Χριστού. Είπε «σε τρεις μέρες θα αναστηθώ» και σε τρεις αναστήθηκε. Μετά την Ανάστασή Του εμφανίστηκε περίπου σε 500 άτομα που τον είδαν αναστημένο.

Ο ίδιος ο Θεός που είναι το υπέρτατο ον ενσαρκώνεται, δηλαδή παίρνει σάρκα και οστά ανθρώπου, όπου ο ίδιος Θεός θυσιάζεται για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ενώ στις άλλες «θρησκείες» οι άνθρωποι κάνουν θυσίες. Στον χριστιανισμό ο ίδιος ο Θεός θυσιάζεται από αγάπη επάνω στον Σταυρό, για εμάς τους ανθρώπους και η Ανάσταση του Χριστού είναι αυτή που σκορπά τη ζωή, τη χαρά, την ευτυχία.

Οι Εβραίοι εόρταζαν επί μια εβδομάδα την εορτή του Πάσχα, στα εβραϊκά «πεσσάχ» που σημαίνει πέρασμα και το πέρασμά τους αυτό ήταν όταν πέρασαν την Ερυθρά θάλασσα, φεύγοντας από τη δουλεία του Φαραώ και πηγαίνοντας στη γη της επαγγελίας που τους υποσχέθηκε ο Θεός.

Αυτό το διαφορετικό Πάσχα πριν 2000 περίπου χρόνια που εόρταζαν οι Εβραίοι, συνέβηκε να γίνει την ίδια περίοδο που έγιναν όλα τα γεγονότα στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Πολύ απλά όπως έλεγαν και οι παλαιοί:

Μεγάλη Δευτέρα ο Χριστός με τη μαχαίρα, εννοώντας το φραγγέλιο που κράτησε ο Χριστός με εκείνα τα φοβερά «ουαί» απέναντι στους γραμματείς και φαρισαίους.

Μεγάλη Τρίτη ο Χριστός εκρίθη. Κρίθηκε από τους γραμματείς και φαρισαίους όπου Τον καταδίκασαν σε θάνατο.

Μεγάλη Τετάρτη, ο Χριστός εχάθη διότι πήγε στο Όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί.

Μεγάλη Πέμπτη, ο Χριστός ευρέθη όπου έχουμε το Μυστικό Δείπνο και μετά παραδίνεται.

Μεγάλη Παρασκευή, ο Χριστός στο καρφί, δηλαδή την ημέρα που σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Μεγάλο Σάββατο, ο Χριστός στον τάφο και

Κυριακή του Πάσχα, ο Χριστός ανέστη.

Αυτά είναι τα γεγονότα που έγιναν στο πρόσωπο του Χριστού και τα θυμάται κάθε χρόνο η Εκκλησία μας, όχι απλά για να τα φέρουμε στη μνήμη μας, αλλά να βρούμε τη δύναμη μέσα από αυτά τα Άχραντα Πάθη του Χριστού μας, να αντλήσουμε δύναμη για να ξεφύγουμε από την παγίδα του διαβόλου και να ζούμε αιώνια.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος