ΑΧΑΪΑ: Μετά το Πάσχα, «εκτάκτως» στους Ρομά της Αχαγιάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Μέχρι και απομόνωση, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό!

Ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς, ζήτησε επισήμως από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά να στείλει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους επίφοβους χώρους, αυτό δεν έγινε στον χρόνο που θα ήθελε ο δήμος, ωστόσο επιμελώς οι αρμόδιοι δεν ξέχασαν, αφού μπορεί οι υγειονομικοί φορείς να πιστοποίησαν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους μειονοτικούς, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν είχε προσωπικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί σε Κάτω Αχαΐα, Σαγέικα κα Πισωσυκιά, την Τρίτη ή την Τετάρτη του Πάσχα.
Εχει ήδη ενημερωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρ. Μπονάνος και θα ειδοποιηθεί και ο δήμος, για να υποδείξει παθογένεις δεκαετιών.
Ο κ. Μυλωνάς θα επιμείνει στον αυστηρό περιορισμό κίνησης των Τσιγγάνων της Αχαγιάς και στη ρητή απαγόρευση υπαίθριων γλεντιών, μπροστά στα σπίτια τους, με κάτι χειρότερο από συνωστισμό.
Δεν θα φανεί υπερβολικό αν ληφθούν και ειδικά μέτρων, όπως η απομόνωση οικισμών, η αστυνόμευση των καταυλισμών, ακόμα και δειγματοληπτικά τεστ κορονοϊού έτσι ώστε να καταγραφεί η ακριβής κατάσταση, για αποτελεσματικότερη θωράκιση του δήμου.