Ν. Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά

«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως σχετικά με τις Πανελλαδικές

«Δεν έχω απάντηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως σε ερώτηση για την επαναλειτουργία των σχολείων, προσθέτοντας ότι τον Απρίλιο θα εκτιμηθεί από τους ειδικούς η κατάσταση και σε τι βαθμό έχουν αποδώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, η Νίκη Κεραμεώς εξέφρασε αισιοδοξία μιλώντας στην ΕΡΤ1, καθώς «τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά», ενώ κάλεσε τους πολίτες σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση και πειθάρχηση στα μέτρα.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο δήλωσε πως «είμαστε αισιόδοξοι».Η υπουργός επανέλαβε πως δεν θα χαθεί ούτε η σχολική ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ βασική πρόθεση του υπουργείου παραμένει η έναρξη των Πανελλαδικών κοντά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, κατά τα τέλη Ιουνίου.

Προϋπόθεση για οποιονδήποτε σχεδιασμό επιστροφής στις σχολικές αίθουσες, είναι οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών και η θετική εξέλιξη της επιδημίας τον Απρίλιο.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα τόσο για τις ημερομηνίες, όσο για τις συνθήκες εξέτασης και συνάθροισης των μαθητών, ανάλογα με τα μέτρα που θα υποδείξουν οι ειδικοί, ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο πρόεβη σε σημαντική περικοπή της ύλης, ώστε να μην εξεταστούν οι μαθητές σε ύλη που δεν έχουν διδαχθεί.

Τέλος, η Ν. Κεραμέως στάθηκε στο θετικό πρόσημο που λαμβάνει το εγχείρημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, το οποίο «πέτυχε χάρη στους εκπαιδευτικούς», οι οποίοι μέσα σε λίγες ημέρες μετέφεραν το έργο της διδασκαλίας από τις σχολικές αίθουσες στις διαδικτυακές πλατφόρμες.Σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται, η υπουργός δήλωσε ότι λιγότερο από το 1% των μαθητών αδυνατεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, ενώ υπήρξε πρόβλεψη για σύνδεση μέσω τηλεφώνου και παροχή δωρεάν δεδομένων. Τέλος, σε σχέση με τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, το υπουργείο Παιδείας προέβη σε ενίσχυση των σχολικών μονάδων με συσκευές tablet, ενώ 1.000.000 ευρώ από δωρεές ιδιωτών αγοράστηκαν επιπλέον 9.000 tablets που θα σταλούν στις διευθύνσεις τις επόμενες ημέρες.