ΠΑΤΡΑ: Περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος του κοινοτάρχη Α.Καστριτσίου – Τι συνέβη – Καταδικάζει η δημοτική αρχή

Περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος του, για το οποίο μάλιστα είναι ενήμεροι τόσο παράγοντες του Δήμου όσο και η Αστυνομία, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κοινότητας του Ανω Καστριτσίου Χαράλαμπος Χρυσικόπουλος.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την μήνυση του προέδρου στο 1ο ΑΤ Πατρών, συνέβη την Μ. Πέμπτη το πρωί όταν κάτοικος της περιοχής, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο με οικείο του πρόσωπο, σταμάτησε σε σημείο όπου εκείνη την ώρα ασχολείτο με τον καθαρισμό σε προσκυνητάρι της περιοχής.

«Τη Μεγάλη Δευτέρα μου παραπονέθηκε ότι καθυστερούσα να ασφαλτοστρώσω ένα δρόμο 200 μέτρων περίπου που καταλήγει στο σπίτι του. Μάλιστα με εξύβρισε αλλά δεν έδωσα σημασία, χθες όμως, ενώ τον καλημέρισα, τον ενημέρωσα ότι την Τετάρτη του Πάσχα έχει προγραμματιστεί να γίνει το έργο και του ζήτησα να διατηρήσουμε την ευγένεια στις σχέσεις μας και να μην επαναλάβει στο εξής καμία απαράδεκτη ενέργεια όπως η εξύβριση, σε βάρος μου. Αντ αυτού, κατέβηκε από το όχημα και με κτύπησε βάναυσα στο πρόσωπο» αναφέρει στην «Πελοπόννησο» ο κ.Χρυσικόπουλος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας επικοινώνησε με το δήμαρχο Κ. Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο της ΔΕ Ρίου κ.Κατσακούλη και ανέφερε το περιστατικό. Και οι δύο του ζήτησαν να υποβάλλει μήνυση ενώ δεσμεύθηκαν να φέρουν το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος της Κοινότητας μετέβη μάλιστα χθες και στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις ενώ η διάγνωση αναφέρεται στα τραύματα που έφερε σε πρόσωπο και λαιμό.

«Ηταν επίθεση δολοφονική για ένα έργο που η κοινότητά μας έχει δρομολογήσει αλλά εκτελείται στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Αυτά τα περιστατικά μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, δεν είναι λύση οι αυτοδικίες, αν υπάρχει παράπονο από τον καθένα που εκτιμά ότι αδικείται, υπάρχουν και άλλα όργανα από το να θέλει να πάρει το νόμο και την τάξη στα χέρια του! Το περιστατικό αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκιάσει το μεγάλο έργο που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με ομόνοια και αγάπη για τον τόπο μας » αναφέρει.

Χθες αργά συνεδρίασε και το Τοπικό Συμβούλιο το οποίο εξέδωσε ομόφωνη απόφαση καταδίκης του συμβάντος. «Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Άνω Καστριτσίου καταδικάζει ομόφωνα την βιαιοπραγία και δηλώνει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του σε πρακτικές αναχρονιστικών εποχών. Η Κοινότητα Άνω Καστριτσίου παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι παραμένει ενεργή, δίπλα στους συχωριανούς και δίνει λύσεις» αναφέρεται στην απόφαση.

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καστριτσίου, Λάμπης Χρυσικόπουλος, από κάτοικο της Κοινότητας ο οποίος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.
Πρόκειται για απρόκλητη εγκληματική ενέργεια ενάντια σε έναν δραστήριο, κατά γενική ομολογία, Πρόεδρο, που, με την ακούραστη καθημερινή δράση του, προσφέρει σημαντικό έργο στους κατοίκους και ιδιαίτερα στην νεολαία της περιοχής.
Καταδικάζουμε την τραμπούκικη εγκληματική επίθεση κατά του Λάμπη Χρυσικόπουλου και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου.