Κορονοϊός: Τι αποκαλύπτει η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ – Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

Νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, αποτυπώνονται στη νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 16 Απριλίου (ώρα 15:00).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε 2.207 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 56.2% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 569 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 921 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μειώνεται σταδιακά, φτάνοντας τους 69, εκ των οποίων το 81.2% είναι άνδρες.

Ο ΕΟΔΥ παρουσιάζει και τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, η οποία δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Αναλογικά με τον πληθυσμό τους περισσότερο έχουν πληγεί ο νομός Καστοριάς και το Άγιο Όρος, ενώ με μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα παραμένουν οι νομοί Φωκίδας, Ευρυτανίας, Γρεβενών και Καρδίτσας.