Κορονοϊός: Πρέπει να πλένουμε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά;

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας και ερωτήματα προκύπτουν συνεχώς για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Τι γίνεται λοιπόν με τα λαχανικά και τα φρούτα που προμηθευόμαστε, οφείλουμε να τα πλένουμε με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι συνήθως;

«Δεν είναι απαραίτητο», εξηγεί ο διακεκριμένος αμερικανός καθηγητής ασφάλειας τροφίμων στο Rutgers University, Donald Schaffner, «πλύντε απλώς τα φρούτα και τα λαχανικά με νερό».

Όσο για αυτούς που μας λένε να τα πλένουμε με σαπούνι ή διάλυμα χλωρίνης, ο Schaffner παρατηρεί: «δεν προτείνω να τα πλένετε με σαπούνι ή διάλυμα χλωρίνης, καθώς και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές».

Ο Schaffner ξεδιαλύνει και τον μύθο με το ξίδι, επιβεβαιώνοντας πως το ξίδι δεν σκοτώνει τον ιό.

Ο Schaffner παραπέμπει στους άλλους κορονοϊούς, που είχαν προκαλέσει τα ξεσπάσματα του SARS και τους MERS, λέγοντάς μας πως λειτουργούν καθησυχαστικά για το Covid-19, αναφορικά πάντα με την ασφάλεια των τροφίμων.

Το ίδιο μας λέει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πως οι κορονοϊοί δεν μεταδίδονται μέσω τροφών…