Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Πάσχα-Μπλόκα, πρόστιμα και αυστηροί έλεγχοι

Εντείνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας ενόψει του τριημέρου του Πάσχα, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, με μπλόκα τα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, περιπολίες έξω από ιερούς ναούς, drones αλλά και διακριτικούς ελέγχους των social media για ομάδες που καλούν τους πολίτες να πάνε στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα μπλόκα σε όλα τα διόδια της χώρας, έλεγχοι και περιπολίες υπάρχουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν πόλεις και χωριά.

Ειδικά για την Αττική, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν να μεταβούν στα εξοχικά τους που βρίσκονται ακόμη και εντός του νομού Αττικής.

Για τη Θεσσαλονίκη θα ισχύσουν ανάλογα μέτρα ειδικά για αυτούς που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν από την πόλη στις εξοχικές τους κατοικίες στη Χαλκιδική.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν επίσης σε τυχόν συγκεντρώσεις και ψήσιμο οβελία την Κυριακή του Πάσχα με πεζές περιπολίες και αστυνομικούς με πολιτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες ώστε οι αστυνομικοί που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους να μην δέχονται δικαιολογίες και να ερευνούν αν αυτά που γράφουν οι μετακινούμενοι στα χαρτιά τους συμβαδίζουν με τις αποσκευές που φέρουν.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν ανακοινώσει ήδη τον διπλασιασμό των προστίμων που για άσκοπες μετακινήσεις θα ανέρχεται στα 300 ευρώ. Επίσης οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε αφαίρεση πινακίδων και θα υποχρεώνουν σε αναστροφή τους επιβάτες.

Αυξημένη θα είναι η αστυνόμευση και στα ΚΤΕΛ όπου φτάνουν μαζικά δέματα από την επαρχία, με τους αστυνομικούς να καλούν τους πολίτες να κρατούν τις αποστάσεις.